Χωρίς στολίδια, ξεκάθαρα και λακωνικά ο Schlink αφηγείται τη δύναμη και την αδυναμία της αυταπάτης.
«Τη μέρα που έπαψε ν’ αγαπά τα παιδιά της…»
Έτσι αρχίζει η ιστορία μιας γυναίκας που καταλαβαίνει πως δεν αντέχει πια αυτά που μέχρι τώρα έδιναν νόημα στη ζωή της.
Ένας γιος αποφασίζει να μάθει επιτέλους ποιος είναι ο πατέρας του και οργανώνει ένα ταξίδι μαζί του. Με απανωτά ψέματα ένας ερωτευμένος χάνει την αγαπημένη του. Η αλήθεια δεν βοηθά να λύσεις τα δεσμά της παλιάς σου ζωής όταν ο έρωτας σου υπόσχεται μια νέα.

Το ψέμα είναι το νήμα που συνδέει αυτές τις ιστορίες, το ψέμα με το οποίο επιλέγουμε να ζήσουμε και η συνταρακτική αποκάλυψή του.

Από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα του Διαβάζοντας στη Χάννα.

Χωρίς στολίδια, ξεκάθαρα και λακωνικά ο Schlink αφηγείται τη δύναμη και την αδυναμία της αυταπάτης.

Παρουσίαση του συγγραφέα

Ο Βernhard Schlink είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Φιλοσοφίας του Δικαίου. Έγινε παγκόσμια γνωστός με το μυθιστόρημά του Διαβάζοντας στη Χάννα (Κριτική 1998), που έγινε best seller σε όλο τον κόσμο και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με τίτλο Σφραγισμένα χείλη. Στις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Το Σαββατοκύριακο, Ο γυρισμός, Απόδοση δικαιοσύνης, Ο γόρδιος φιόγκος, Τα ίχνη του χρήματος, καθώς και η συλλογή διηγημάτων Ερωτικές αποδράσεις.

Ιάκωβος Κοπερτί
Κριτική
Βernhard Schlink