
«Εφικτή» η συμφωνία για το ελληνικό χρέος στη Σύνοδο Κορυφής, λέει ο Ευ.Βενιζέλος
Την αισιοδοξία της κυβέρνησης για επίτευξη συμφωνίας επί του ελληνικού χρέους στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του σε διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, αναφέροντας πως η εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης εκτελείται σύμφωνα με τον προγραμματισμό. «Η προστασία της Ελλάδας είναι μηχανισμός αυτοάμυνας για ολόκληρη την Ευρωζώνη» τόνισε ο υπουργός, δηλώνοντας πεπεισμένος πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταλήξουν σε συμφωνία για να αποφευχθεί ένα φαινόμενο ντόμινο στην ΕΕ.
Την αισιοδοξία της κυβέρνησης για επίτευξη συμφωνίας επί του ελληνικού χρέους στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του σε διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.
Μιλώντας τη Δευτέρα στο Associated Press, ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε πως η εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης εκτελείται σύμφωνα με τον προγραμματισμό με στόχο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό το 2012.
«Η προστασία της Ελλάδας είναι μηχανισμός αυτοάμυνας για ολόκληρη την Ευρωζώνη» τόνισε ο υπουργός, δηλώνοντας πεπεισμένος πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταλήξουν σε συμφωνία για να αποφευχθεί ένα φαινόμενο ντόμινο στην ΕΕ.
Αυτο που διακυβεύεται «είναι το ευρώ και η αντοχή της Ευρωζώνης» σημείωσε ο υπουργός. Ο ίδιος στάθηκε στο ότι η επίτευξη λύσης θεωρείται εφικτή ακριβώς επειδή η λύση «δεν περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ ανεβάζει φωτογραφία του φορώντας στολή με παράσημα – Για ποιες πράξεις τα κέρδισε
- «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για προσωρινή χρήση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για άλλες δαπάνες
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας – «Κίνδυνος σύγκρουσης τα επόμενα δύο χρόνια»
- Ασανσέρ: Λήγει η παράταση απογραφής στις 30 Ιουνίου – Τι ισχύει με τα πρόστιμα
- Ο ΠΟΥ κήρυξε το ξέσπασμα του Έμπολα σε Κονγκό και Ουγκάντα ως «παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης»
- Καναδός βρέθηκε θετικός στον χανταϊό, σύμφωνα με αξιωματούχους της Βρετανικής Κολομβίας

