ΥΠΕΚΑ : Άμεσες ενέργειες για το Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα
Εγκρίθηκε σήμερα Παρασκευή επείγουσα χρηματοδότηση του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα από το Πράσινο Ταμείο για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του και την επαναλειτουργία του, μετά τη χθεσινή φωτιά που έσβησε χωρίς να κινδυνεύσει η προστατευόμενη περιοχή.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ, πέρα της εγκρίσεως, ζήτησε από τις υπηρεσίες του υπουργείου, να να επιταχύνουν τις διαδικασίες χρηματοδότησης του Φορέα Διαχείρισης μέσω του ΕΣΠΑ, έως το 2015. Επίσης, για την πλήρη λειτουργία του, προχωρά άμεσα η υπουργική απόφαση που ορίζει τα νέα μέλη του δ.σ. τα οποία είναι εκπρόσωποι των ΟΤΑ, και η επιλογή του νέου προέδρου.
Τέλος, για τη δασική διαχείριση και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, το ΥΠΕΚΑ έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση του Δασαρχείου Καπανδριτίου, μέσω του Πράσινου Ταμείου, για τον καθαρισμό του δάσους και τη χάραξη περιηγητικών μονοπατιών μέσα στο Εθνικό Πάρκο.
in.gr
- Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη ενόψει της συνάντησης με τον Ερντογάν
- Βόλος: Στον Ανακριτή η μητέρα που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία σε βάρος της ανήλικης κόρης της
- Η Εθνική Ελλάδας έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας φανέλας (pics)
- Στο Μαξίμου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου
- Σε Έρευνα & Ανάπτυξη επενδύει η ELPEN
- Δένδιας από Ινδία: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική καινοτομία και την τεχνολογία αιχμής
