Το ΕΔΑΔ απέρριψε τις προσφυγές κατά της απαγόρευσης ανέγερσης μιναρέδων στην Ελβετία
Απέρριψε, ως απαράδεκτες, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τις προσφυγές μουσουλμανικών οργανώσεων, που υποστήριζαν ότι η απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων στην Ελβετία είναι αντίθετη με την Σύμβαση Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Απέρριψε, ως απαράδεκτες, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τις προσφυγές μουσουλμανικών οργανώσεων, που υποστήριζαν ότι η απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων στην Ελβετία είναι αντίθετη με την Σύμβαση Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Με απόφαση του, κατά πλειοψηφία, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου απέρριψε, ως απαράδεκτες, τις προσφυγές μουσουλμανικών οργανώσεων της Ελβετίας, στις οποίες υποστηρίζονταν ότι η απόφαση των ελβετικών αρχών -που ελήφθη κατόπιν δημοψηφίσματος- να απαγορεύσουν την ανέγερση μιναρέδων στη χώρα είναι αντίθετη με τις διατάξεις της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το Δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτες τις προσφυγές με το αιτιολογικό ότι τα μέλη τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι υπήρξαν άμεσα ή έμμεσα «θύματα» της σχετικής απόφασης των ελβετικών αρχών, καθώς και ότι η απαγόρευση για ανέγερση μιναρέδων δεν συνιστά παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και των διακρίσεων εξαιτίας της θρησκείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες
- Ισπανία: Τα μοιραία 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στον πρώτο εκτροχιασμό και τη σύγκρουση – Τι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί
- Ιράν: Γιατί είναι δύσκολη η πολιτική αλλαγή – Οι διαιρέσεις της αντιπολίτευσης και ο ρόλος του Παχλαβί
- Το τέλος της καπνοδόχου; «Στοπ» σε τζάκια και ξυλόσομπες βάζουν οι ευρωπαϊκές πόλεις



