Πεπεισμένη πως Ελλάδα και Πορτογαλία «μπορούν να τα καταφέρουν» η Ά.Μέρκελ
Την βεβαιότητα ότι οι διασωθείσες Ελλάδα και Πορτογαλία «μπορούν να τα καταφέρουν» εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υπερασπιζόμενη τα πακέτα στήριξης στις δύο χώρες ως έμπρακτη απόδειξη της απαραίτητης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. «Βοηθάμε την Αθήνα με ανοικτή καρδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά η καγκελάριος, απορρίπτοντας ότι τα ελληνικά δημοσιονομικά είναι βαρέλι δίχως πάτο.
Την βεβαιότητα ότι οι διασωθείσες Ελλάδα και Πορτογαλία «μπορούν να τα καταφέρουν» εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υπερασπιζόμενη τα πακέτα στήριξης στις δύο χώρες ως έμπρακτη απόδειξη της απαραίτητης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
«Βοηθάμε την Αθήνα με ανοικτή καρδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά η καγκελάριος σε συνέντευξή της σε γερμανικό κανάλι που μεταδόθηκε την Παρασκευή.
Η Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε τις απόψεις που ακούγονται στη Γερμανία, και τροφοδοτούν εν μέρει και την αντίθεση της γερμανικής κοινής γνώμης στις ευρω-διασώσεις, πως τα ελληνικά δημοσιονομικά είναι ένα «βαρέλι χωρίς πάτο».
«Η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς πως δεν έχει καμία ελπίδα» δήλωσε, αναφέροντας πως «υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα επιτυχίας» από χώρες που χρειάστηκαν να εφαρμόσουν δύσκολα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Χιονοστιβάδες στην Ιταλία στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κανόνες τέλος. Ζήτω το κέρδος!
- Έντεκα νεκροί στη Βραζιλία σε δυστύχημα μεταξύ φορτηγού και λεωφορείου
- Προάστιο της Νέας Υόρκης «θάφτηκε» κάτω από ενάμιση μέτρο χιόνι
- Το Ισραήλ ζήτησε από το Κατάρ να αυξήσει την χρηματοδότηση της Χαμάς έναν μήνα πριν την 7η Οκτωβρίου
- Γαλλία: Δικαστική έρευνα εις βάρος του Grok – Η ΑΙ του Χ έχει χρησιμοποιηθεί σε deepfakes γυμνών γυναικών
