Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί ο Μ.Χρυσοχοΐδης για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ
Τις τεχνικές λεπτομέρειες για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ θα συζητήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την υπουργική σύσκεψη για θέματα ανάπτυξης που έγινε στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό.
Τις τεχνικές λεπτομέρειες για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ θα συζητήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την υπουργική σύσκεψη για θέματα ανάπτυξης που έγινε στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό την Τρίτη.
Την σύσκεψη απασχόλησε επίσης απασχόλησαν επίσης τα θέματα της μείωσης της εθνικής συμμετοχής και μεταφοράς της στο τέλος της περιόδου, της απάλειψης της γραφειοκρατίας και της τεχνικής υποστήριξης, σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Σχετικά με τις πολιτικές απασχόλησης, η συνισταμένη της συζήτησης επικεντρώθηκε στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς και κοινοτικών κονδυλίων για την κατάρτιση και διά βίου μάθηση, ενταγμένων, όμως, σε ενιαίο πλαίσιο.
Η κόντρα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα της απορρόφησης του ΕΣΠΑ «αναθερμάνθηκε» την Τρίτη, με τις επικρίσεις του βουλευτή της ΝΔ Κ.Χατζηδάκη για τη διαχείριση των πόρων και το ύψος της απορρόφησης.
Απαντώντας, το υπουργείο Ανάπτυξης ανέφερε πως «επιστρέφει τους εγκλωβισμένους πόρους στα προγράμματα προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις ανακούφισης του δοκιμαζόμενου σήμερα ιδιωτικού τομέα μέσα από προγράμματα κρατικών ενισχύσεων, προγράμματα απασχόλησης ανέργων και αναπτυξιακά δημόσια έργα».
Το υπουργείο αναφέρει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δημιουργήσει «τριπλάσιες δομές διαχείρισης και επιστρατεύτηκαν τριπλάσιοι υψηλά αμειβόμενοι υπάλληλοι, δημιουργώντας ένα γραφειοκρατικό και δυσλειτουργικό σύστημα και επιπλέον, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν μελέτες και να ωριμάσουν χρήσιμα έργα για τη χώρα, σπαταλήθηκαν πολύτιμοι πόροι σε δημόσιες σχέσεις και ανούσιες δράσεις».
Σε ό,τι αφορά στη μεταφορά δαπανών από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και με δεδομένες τις υπερδεσμεύσεις πόρων που έχουν μείνει μετέωρες, «δεν θελήσαμε να επιβαρύνουμε το φορολογούμενο», σημειώνοντας ότι επιλέχθηκαν ώριμα έργα που μεταφέρονται στο ΕΣΠΑ προκειμένου να συνεχισθεί η υλοποίησή τους, χωρίς επιβάρυνση του εθνικού σκέλους του προϋπολογισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δώρα με άρωμα… γιορτών για όσους αγαπάς
- Ανακαλύψτε τις θεραπευτικές ιδιότητες του γαϊδουράγκαθου στον σκύλο και στη γάτα
- Πιτίνο: «Σε αγαπώ Ελλάδα – Ευλογία που πήγα στον Παναθηναϊκό»
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο του δικαίου (Μέρος Γ’)
- Σωτήρης Τζεβελέκος: Ήταν εύκολες οι συνεργασίες του με τη Βουγιουκλάκη και τη Βλαχοπούλου;
- Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου

