Διακομματική επιτροπή για τα μεγάλα έργα πρότεινε ο Γιάννης Ραγκούσης
Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα αναλάβει την τελική διαπραγμάτευση με τις κατασκευαστικές κοινοπραξίες για την οριστική επίλυση των προβλημάτων των έργων συμβάσεων παραχώρησης, πρότεινε την Τρίτη στους τομεάρχες Δημοσίων Εργων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ο υπουργός Υποδομών, κ. Γ.Ραγκούσης.
Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα αναλάβει την τελική διαπραγμάτευση με τις κατασκευαστικές κοινοπραξίες για την οριστική επίλυση των προβλημάτων των έργων συμβάσεων παραχώρησης, πρότεινε την Τρίτη στους τομεάρχες Δημοσίων Εργων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ο υπουργός Υποδομών, κ. Γ.Ραγκούσης.
Ο υπουργός Υποδομών υποδέχθηκε στο κτίριο του Παπάγου τον τομεάρχη Δημοσίων Έργων της ΝΔ, κ. Στ.Καλογιάννη -ο οποίος συνοδευόταν από τον αναπληρωτή τομεάρχη, κ. Δ.Τσουμάνη-, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δ.Παπαδημούλη, τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Λ.Αυγενάκη και την εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ δεν κατάφεραν να παραστούν στη συνάντηση.
Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε τροποποίηση του Ν. 2741/1999 που αφορά στην κρατικές προμήθειες υπηρεσιών, ώστε να συμπεριλάβει και τα μεγάλα δημόσια έργα, προκειμένου να δώσει και θεσμική κατοχύρωση στην προτεινόμενη διακομματική επιτροπή.
«Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ξεκινήσουν πάλι τα έργα» τόνισε ο υπουργός, όμως απέφυγε να δεσμευτεί για κάποιο χρονοδιάγραμμα, σημείωνοντας ότι στόχος είναι η επανέναρξη τους να γίνει το συντομότερο δυνατόν.
«Είμαστε στην τελική ευθεία και στην τελική φάση διαπραγμάτευσης» υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης και ξεκαθάρισε ότι, εάν τα έργα σταματήσουν με υπαιτιότητα του δημοσίου, το συνολικό κόστος για το κράτος θα φτάσει τα 3,4 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολωνός: Η νεκρή έγκυος έψαχνε δομή για κακοποιημένες γυναίκες – Τι είχε πει σε φίλους της
- Το διάλειμμα είναι απαραίτητο για το μυαλό μας, σύμφωνα με την επιστήμη
- Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα μετά την επίθεση στο Ιράν
- Το Ισραήλ σφυροκοπά Τεχεράνη και Λίβανο – Ένας νεκρός στο Μπαχρέιν από ιρανικά αντίποινα, εκρήξεις στο Κουβέιτ
- Η «κοινοτοπία του κακού» – Όταν ο πόλεμος γίνεται «κανονικότητα»
- Συνταγή: Παραδοσιακή πρασόσουπα


