Πεντακομματική κυβέρνηση συνασπισμού σχηματίζεται στην Ταϊλάνδη
Κυβέρνηση συνασπισμού με τη συμμετοχή πέντε κομμάτων σχηματίζει, μετά τη νίκη της στις εκλογές της Ταϊλάνδης, η Γινγκλούκ Σιναουάτρα, αδερφή του ανατραπέντα πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα. Η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός τόνισε ότι πρώτος στόχος της είναι η εθική συμφιλίωση.
Κυβέρνηση συνασπισμού με τη συμμετοχή πέντε κομμάτων σχηματίζει, μετά τη νίκη της στις εκλογές της Ταϊλάνδης, η Γινγκλούκ Σιναουάτρα, αδερφή του ανατραπέντα πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα.
Η Σιναουάτρα κατέγραψε καθαρή νίκη, ελέγχοντας 265 έδρες στο Κοινοβούλιο, έναντι 160 εδρών του απερχόμενου πρωθυπουργού Αμπίσιτ Βετζατζίβα.
Ο στρατός, που διαδραματίζει ισχυρό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ταϊλάνδης, δήλωσε πως αποδέχεται το αποτέλεσμα των εκλογών.
Η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός δήλωσε πως ήρθε σε συμφωνία με τέσσερα άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με στόχο «τη συνεργασία για την λύση των προβλημάτων του λαού».
Η Σιναουάτρα υπογράμμισε πως πρώτη προτεραιότητά της είναι η εθνική συμφιλίωση στη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οδοιπορικό του in: Πολύπαθη Μάνδρα – Η επόμενη μέρα
- «Υπάρχει και φιλότιμο»: Το αφιέρωμα της Finos Film για τα 60 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας
- Φάμελλος για Τσίπρα: Άδικο να ισοπεδώνεται όλη η αντιπολίτευση
- Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου
- Live streaming: Ρέθυμνο – Ολυμπιακός
- Μηνύματα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – «Σημάδεψε μια γενιά»
