Τη Δευτέρα στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Την προσεχή Δευτέρα θα δοθεί στη δημοσιότητα και στους πρυτάνεις το κείμενο του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαματοπούλου κάλεσε τους πρυτάνεις για συζήτηση επί του νομοσχεδίου από την προσεχή εβδομάδα.
Την προσεχή Δευτέρα θα δοθεί στη δημοσιότητα και στους πρυτάνεις το κείμενο του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαματοπούλου κάλεσε τους πρυτάνεις για συζήτηση επί του νομοσχεδίου από την προσεχή εβδομάδα.
Το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε ότι κείμενα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι προσχέδια του νομοσχεδίου και όχι το τελικό κείμενο. Μέχρι τη Δευτέρα «ό,τι δει το φως της δημοσιότητας σε ηλεκτρονικό ή έντυπο ΜΜΕ δεν απηχεί το υπουργείο» πρόσθεσε.
«Η Ανώτατη Εκπαίδευση, τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, είναι η ατμομηχανή μιας χώρας και χρειάζεται να απεγκλωβιστούν δυνάμεις» δήλωσε εξάλλου η κυρία Διαμαντοπούλου σε εκδήλωση στο υπουργείο Παιδείας.
«Σήμερα μιλούμε για μία διαφορετική προσέγγιση στο σύνολο της εκπαιδευτικής πολιτικής, που είναι η ποιότητα στην εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει αλλαγές στη σκέψη μας, στις δομές μας, στον τρόπο εφαρμογής των πολιτικών μας. Εάν συμφωνήσουμε ότι η οικονομία είναι πραγματικά η σπονδυλική στήλη της λειτουργίας μιας χώρας, η Παιδεία είναι το μυαλό και η ψυχή.
»Μέχρι τώρα στη χώρα μας δεν επιτύχαμε μεγάλες συναινέσεις στην οικονομία. Θέλω να ελπίζω και καλώ όλα τα κόμματα και κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση να επιδείξουν μια διαφορετική λογική στο χώρο της Παιδείας, γιατί εδώ οι συναινέσεις είναι εξαιρετικά κρίσιμες, αναγκαίες και διασφαλίζουν την υλοποίηση πολιτικών που πραγματικά πρέπει να αλλάξουν τη χώρα» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ροντινέι: «Γνωρίζω πόσο δύσκολη είναι αυτή η μέρα της Θύρας 7 για τον Ολυμπιακό – »
- Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ
- Αστέρας Τρίπολης-Βόλος 2-0: Γλυκόπικρη νίκη μετά από δυο μήνες, με… υπογραφή Μπαρτόλο
- Στην Αθήνα τα τραυματισμένα παιδιά από το ναυάγιο της Χίου – 2,5 ετών το μικρότερο
- Γροιλανδία: Η κρίση δεν έχει τελειώσει – Θετικές οι συνομιλίες, αλλά το αποτέλεσμα αβέβαιο
- Η γυναικομανία του JFK – Ερωμένες, έμπιστες φίλες και «θύματα» της ιδιωτικής του ζωής