Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε μπαρ στη Νιγηρία
Τουλάχιστον 25 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε μπαρ της πόλης Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικές πηγές, η επίθεση έγινε από μέλη τις ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, οι οποίοι φέρονται ότι πέταξαν εκρηκτικά από μηχανάκια, γύρω στις 5 τα ξημερώματα.
Τουλάχιστον 25 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε μπαρ της πόλης Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικές πηγές η επίθεση έγινε από μέλη τις ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ οι οποίοι φέρονται ότι πέταξαν εκρηκτικά από μηχανάκια, γύρω στις 5 τα ξημερώματα.
Η οργάνωση που πολλοί θεωρούν ότι κρύβεται πίσω από τη σημερινή αιματηρή επίθεση είχε αναλάβει την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας, στην πρωτεύουσα Αμπιτζά πριν από περίπου ένα μήνα.
Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς επιθέσεις με στόχο την αστυνομία κυρίως στην βορειοανατολική Νιγηρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ατρόμητος – Παναιτωλικός 1-0: «Βλέπουν» play-off 5-8 οι Περιστεριώτες
- Από τον 12ήμερο πόλεμο μέχρι σήμερα: Ένα χρονολόγιο όσων οδήγησαν στις επιθέσεις στο Ιράν
- Θανατηφόρο τροχαίο στην Καλαμάτα – Νεκρή 94χρονη, συνελήφθη 29χρονος οδηγός
- Ντουμπάι: Η τρομακτική στιγμή που ιρανικοί πύραυλοι καρφώνονται πάνω σε πολυτελή ξενοδοχεία [βίντεο]
- ΚΚΕ για Σούδα: Επιβεβαιώνεται η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο εναντίον του Ιράν – Η χώρα στόχος αντιποίνων
- Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – Εντοπίστηκαν όπλα και σφαίρες στη λίμνη Μαραθώνα


