Κατηγορίες για βιασμό απαγγέλθηκαν στον πρώην Γάλλο υπουργό, Ζορζ Τρον
Κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις απαγγέλθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον Γάλλο πρώην υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης Ζορζ Τρον, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστική παρακολούθηση. Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε «βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατ' εξακολούθηση» και από «πρόσωπο που ασκεί εξουσία» διευκρίνισε μία δικαστική πηγή, εγκλήματα για τα οποία ο Τρον μπορεί να καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη.
Κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις απαγγέλθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον Γάλλο πρώην υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης Ζορζ Τρον, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστική παρακολούθηση.
Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε «βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατ’ εξακολούθηση» και από «πρόσωπο που ασκεί εξουσία» διευκρίνισε μία δικαστική πηγή, εγκλήματα για τα οποία ο Τρον μπορεί να καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη.
Πρόκειται για κατηγορίες που υπέβαλαν δύο πρώην εργαζόμενες σε γραφείο που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών στην Νταβρέιλ, έξω από το Παρίσι. Μία τρίτη γυναίκα εμφανίστηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, αλλά δεν ισχυρίστηκε ότι η ίδια δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Ζορζ Τρον.
Οι κατηγορίες αυτές αφορούν μόνο ένα μέρος των πράξεων που διαπράχθησαν στη διάρκεια πολλών ετών, ενώ για άλλες πράξεις ο Τρον κατηγορείται για συνέργεια, αναφέρει η δικαστική πηγή.
Κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση είναι και η αντιδήμαρχος της Ντραβέιλ, Μπριζίτ Γκρουέλ.
Ο 53χρονος Ζορζ Τρον αρνείται όλες τις κατηγορίες αμφισβητώντας ότι «υπήρξε οποιαδήποτε σχέση σεξουαλικής φύσης με τα θύματα, ούτε καν συναινετική» σύμφωνα με την Μαρί-Σουζάν λε Κε εισαγγελέα του Εβρί.
Πριν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Τρον είχε καταγγείλει μία συνωμοσία προερχόμενη από την άκρα δεξιά και είχε αναφερθεί στην επιθυμία των δύο εναγουσών να τον εκδικηθούν μετά την αμφιλεγόμενη αποχώρησή τους από την εργασία τους.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα πάντως οι μαρτυρίες των δύο εναγουσών, ηλικίας 34 και 36 ετών, έχουν συνοχή και συνάδουν με κάποια εξωτερικά στοιχεία της έρευνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές



