Πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση σε πολυσύχναστη αγορά στο Πακιστάν
Τουλάχιστον 34 άτομα σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν μετά από διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε πολυσύχναστη αγορά Χάιμπερ στην Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε μία περιοχή όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Τουλάχιστον 34 άτομα σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν μετά από διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε πολυσύχναστη αγορά Χάιμπερ στην Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε μία περιοχή όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο δημοσιογράφοι που εργάζονταν για τις αγγλόφωνες εφημερίδες«Pakistan Today» και «The News».
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την διπλή βομβιστική επίθεση.
Πακιστανοί Ταλιμπάν, πάντως, οι οποίοι συμμάχησαν με την Αλ Κάιντα το 2007 διεξάγουν έκτοτε σε όλη τη χώρα ένα αιματηρό κύμα επιθέσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Πλειστηριασμοί: Πόσα ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί με το «καλημέρα» του 2026
- Ιράν: Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι Ευρωπαίοι διεξάγουν «ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον μας, λέει ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Σκόραρε ο Δουβίκας στη νίκη της Κόμο (3-0) – Δείτε το γκολ
- Σέρρες: Στο μηδέν και πάλι οι έρευνες για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Κρήτη: Τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης το Σάββατο – 209 μετανάστες μεταφέρθηκαν σε λιμάνια
- Πώς η εξαφάνιση της «Πτήσης 19» το 1945 τροφοδότησε τον μύθο του Τριγώνου των Βερμούδων