Το «ναι» των Γερμανών βουλευτών σε ένα νέο πακέτο στην Ελλάδα ζητά η Μέρκελ
Το δύσκολο κοινό των βουλευτών του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στο ζήτημα της Ελλάδας, και την ανάγκη για νέα στήριξη, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ώρες μόλις μετά την επιστροφή της Γερμανίδας καγκελαρίου από την Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με κάποιους βουλευτές που παρέστησαν στις, κεκλεισμένων των θυρών, ενημερώσεις, ο Σόιμπλε έκανε λόγο για ανάγκες χρηματοδότησης που μπορεί να φτάνουν και τα 90 δισ. ευρώ μέχρι το 2014.
Το δύσκολο κοινό των βουλευτών του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στο ζήτημα της Ελλάδας, και την ανάγκη για νέα στήριξη, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ώρες μόλις μετά την επιστροφή της Γερμανίδας καγκελαρίου από την Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με δηλώσεις κάποιων βουλευτών που παρέστησαν στις, κεκλεισμένων των θυρών, ενημερώσεις, και επικαλείται το Bloomberg, ο Σόιμπλε έκανε λόγο για ανάγκες χρηματοδότησης που μπορεί να φτάνουν και τα 90 δισ. ευρώ μέχρι το 2014.
H Μέρκελ θέλει να πείσει τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) και Φιλελεύθερους (FDP) βουλευτές πως η παροχή νέας στήριξης είναι απαρίτητη ενώ πρέπει να περιγράψει τη δυναμική πίσω από τη «σύγκρουση» Βερολίνου και των υπόλοιπων μερών της εξίσωσης σε συμμετοχή ιδιωτών στην όποια διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές ετοιμάζουν το ψήφισμα σχετικά με την στάση που θα κρατήσει η γερμανική κυβέρνηση στο ελληνικό ζήτημα, το οποίο θα τεθεί σε μη δεσμευτική ψηφοφορία στις 10 Ιουνίου.
Τα δύο κόμματα του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού μπορεί να παρουσιάσουν διαφορετικά ψηφίσματα, αναφορικά τόσο με τη γερμανική στάση απέναντι στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης όσο και απέναντι στην Ελλάδα βάσει των συμπερασμάτων της έκθεσης της τρόικας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: Το υπουργείο Αμυνας διαψεύδει δημοσιεύματα περί κοινής ναυπήγησης πολεμικών πλοίων με τις ΗΠΑ
- Λίβανος: 4 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο ανατολικό τμήμα της χώρας
- Τουρκία: Διέγραψαν μήνυμα με την αναβολή επίσκεψης Ερντογάν στα ΗΑΕ λόγω «προβλήματος υγείας» του Αλ Ναχιάν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: 13ωρο από σήμερα
- ΗΠΑ: Το FBI ανέκτησε DNA από γάντι που βρέθηκε κοντά στο σπίτι της απαχθείσας Νάνσι Γκάθρι
- Χάρης Δούκας: Το συνέδριο του Μαρτίου είναι η τελευταία ευκαιρία για επανεκκίνηση και λύτρωση του ΠΑΣΟΚ
