Η εθνική γυναικών 11-9 τις ΗΠΑ στο τουρνουά του Κίρισι
Την πρώτη νίκη της στο διεθνές τουρνουά του Κίρισι πέτυχε η εθνική πόλο των γυναικών. Μία νίκη που μάλιστα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού (έστω και σε φιλικό επίπεδο) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατόρθωσε να επιβληθεί με 11-9 των ΗΠΑ, της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και «ασημένιας» στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.
Την πρώτη νίκη της στο διεθνές τουρνουά του Κίρισι πέτυχε η εθνική πόλο των γυναικών. Μία νίκη που μάλιστα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού (έστω και σε φιλικό επίπεδο) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατόρθωσε να επιβληθεί με 11-9 των ΗΠΑ, της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και «ασημένιας» στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.
Η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη στην άμυνα, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της στο τουρνουά, και κατάφερε να πάρει «κεφάλι» στο σκορ στη δεύτερη περίοδο, χάρη σε ένα εντυπωσιακό επιμέρους 5-1, με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Αντιγόνη Ρουμπέση, που σκόραρε τέσσερις φορές σε αυτό το διάστημα. Η εθνική ξέφυγε ακόμη και με διαφορά πέντε γκολ (11-6 στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου) και το μόνο που κατάφεραν οι Αμερικανίδες ήταν να μειώσουν στο τέλος σε 11-9.
Ο Γιώργος Μορφέσης χρησιμοποίησε και πάλι σε όλο το ματς την Ελενα Κούβδου κάτω από τα δοκάρια.
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 5-1, 4-4, 1-3
Τα γκολ:
ΕΛΛΑΔΑ: Ρουμπέση 4, Γερόλυμου 2, Αντωνάκου 2, Τσουκαλά, Ασημάκη, Μανωλιουδάκη
ΗΠΑ: Ουένγκερ 2, Ουίντες 2, Πέτρι, Σέλντεμαν, Τζ. Στέφενς, Ντράις, Κρεγκ
Σε άλλον αγώνα της Πέμπτης, η Ουγγαρία επικράτησε 16-10 του Καζακστάν.
Την Παρασκευή (3/6) στις 16:00 η εθνική θα αντιμετωπίσει την «οικοδέσποινα» Ρωσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα «εχθρός» των οστών μας
- Δημοψήφισμα στο Καζακστάν για την ψήφιση νέου Συντάγματος
- Ο Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ έσπασε ένα στοιχειωμένο ρεκόρ 63 ετών (pics, vids)
- Χαριλάου Τρικούπη: «Καρφιά»για Δούκα και Χριστοδουλάκη που αντέδρασαν στη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου
- Αύξηση της χρήσης AI, έλλειμμα δεξιοτήτων – Νέο εργαλείο μετρά στην πράξη την επάρκεια των εργαζομένων
- Πέθανε στα 52 του ο Lord Sear, επί χρόνια DJ και στενός συνεργάτης του Eminem



