
Μικρή πτώση στα χρηματιστήρια Φρανκφούρτης και Παρισιού τη Δευτέρα
Με μικρή πτώση και σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των χρηματιστηρίων της Φρανκφούρτης και του Παρισιού τη Δευτέρα. Κλειστές οι αγορές σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.
Με μικρή πτώση και σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των χρηματιστηρίων της Φρανκφούρτης και του Παρισιού τη Δευτέρα. Κλειστές οι αγορές σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.
Κερδισμένες της ημέρας ήταν οι μετοχές των εταιρειών εναλλακτικών μορφών ενέργειας (RWE, Vestas), μετά την ανακοίνωση του γερμανικού σχεδίου για «έξοδο» από την πυρηνική ενέργεια. Χαμηλότερα έκλεισαν οι μετοχές των RWE και E.On, που διαχειρίζονται πυρηνικούς αντιδραστήρες.
Πίεση όμως στις μετοχές των χρηματοπιστωτικών όμως άσκησαν οι ανησυχίες για την Ευρωζώνη, με τις Deutsche Bank, Commerzbank, Societe Generale, Credit Agricole να κλείσουν στο κόκκινο.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε στις 7.160,3 μονάδες με υποχώρηση 0,04 ενώ ο CΑC40 στο Παρίσι υποχώρησε κατά 0,2%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- The Sower: Το εμβληματικό έργο του Φράντσε Κράλι επιστρέφει «σπίτι» του μετά από 8 δεκαετίες
- Μαθηματικά ή ψυχολογία; Πως παίρνουμε αποφάσεις για τα χρήματα
- Γιάννης Αντετοκούνμπο – The Rock: Απολαυστικά επικά βίντεο του Greek Freak για τη Mοάνα
- Εκλογές στην Κύπρο: Κατακερματισμός και άνοδος των «αντισυστημικών» κομμάτων
- Περισσότερα από 9 δισ. ευρώ θα διαθέσει η Ισπανία για τη στήριξη της ενεργειακής μετάβασης
- Για κάθε drone να καταστρέφουμε 10 κτίρια στη Βηρυτό προτείνει ο Σμότριτς