Προειδοποίηση από την Fitch για πιθανή υποβάθμιση της Ιαπωνίας
Ο οίκος Fitch προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγησης της Ιαπωνίας, καθώς το κρατικό χρέος της χώρας έχει εκτοξευθεί στο 210% του ΑΕΠ
Κωστούλας Γεώργιος
Ο οίκος Fitch προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγησης της Ιαπωνίας, καθώς το κρατικό χρέος της χώρας έχει εκτοξευθεί στο 210% του ΑΕΠ.
Το συγκεκριμένο ποσοστό (με βάση τα τα στοιχεία του 2010) είναι το υψηλότερο μεταξύ των κρατών που αξιολογεί η Fitch, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση, με την οποία έθεσε υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση, καθώς οι προοπτικές είναι πλέον «αρνητικές», από «σταθερές» προηγουμένως.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία στις τρεις πιθανότητες να υποβαθμιστεί η πιστοληπτική αξιολόγηση (ΑΑ-) της χώρας μέσα στους επόμενους 24 μήνες.
Ο οίκος προειδοποίησε ότι το τεράστιο κόστος του σεισμού του περασμένου Μαρτίου και η άγνωστη ακόμη έκταση του κόστους από την πυρηνική καταστροφή θα αυξήσουν την πίεση στην ήδη εξασθενημένη κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Ο Όσουλα τιμώρησε την ομάδα του Κάρικ
- Σοσιεδάδ – Μπιλμπάο 1-0: Στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Ατλέτικο οι «κυανόλευκοι»!
- Αρχεία Έπσταϊν: Το Κογκρέσο κλητεύει τη Γενική Εισαγγελέα Μπόντι για τον χειρισμό της υπόθεσης
- Μπράιτον – Άρσεναλ 0-1: «Διπλό» με Σάκα και +7!
- Αμβούργο – Λεβερκούζεν 0-1: Τρίποντο με «υπογραφή» Κοφάνε για τις Ασπιρίνες
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Μαρτίου

