Αύξηση 8,2% των τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Απρίλιο
Αύξηση της τάξεως του 8,2% παρουσίασε τον Απρίλιο ο «πληθωρισμός χονδρικής», έναντι αύξησης 9,8% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2010 προς το 2009.
Κωστούλας Γεώργιος
Αύξηση της τάξεως του 8,2% παρουσίασε τον Απρίλιο ο «πληθωρισμός χονδρικής», έναντι αύξησης 9,8% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2010 προς το 2009.
Τον Μάρτιο είχε διαμορφωθεί στο 8,7% και τον Φεβρουάριο στο 8,5%.
Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή, σε μηνιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού παρουσίασε αύξηση 1%, έναντι αύξησης 1,5%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του 2010.
Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Μαΐου 2010 – Απριλίου 2011, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 2009 – Απριλίου 2010, παρουσίασε αύξηση 6,8%, έναντι μείωσης 1,4%, που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Η αύξηση του γενικού δείκτη τιμών παραγωγού κατά 1% σε μηνιαία βάση οφείλεται στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 1,2% και στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 0,3%.
Η αύξηση κατά 8,2% σε ετήσια βάση οφείλεται στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 7,9% και στην αύξηση του δείκτη εξωτερικής αγοράς κατά 9%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ρωσία τερματίζει τις στρατιωτικές συμφωνίες με Πορτογαλία, Γαλλία και Καναδά
- Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Κρήτη – 18 μετανάστες νεκροί μέσα σε πλοιάριο
- Μεντιλίμπαρ: «Πολύ χαρούμενος για Μουζακίτη, ελπίζουμε να συνεχίσει να βοηθάει τον Ολυμπιακό»
- Πού κυμαίνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα – Η σύγκριση με Ευρώπη
- Η έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη έχει πρόβλημα, λένε οι ακαδημαϊκοί: «Είναι ένα χάος»
- «Παραμίλησε» ο κόσμος με την ραμπόνα του Σερκί


