
Σε γενικευμένη, ειρηνική εξέγερση καλεί την κοινωνία ο Αλέξης Τσίπρας
Για την ανάγκη να απαντήσει η κοινωνία «με μιά γενικευμένη, ειρηνική εξέγερση, με ένα μέτωπο κοινωνικό, που θα συμπαρασύρει το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς, της διαπλοκής και θα διεκδικήσει κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη» μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με την ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Για την ανάγκη να απαντήσει η κοινωνία «με μιά γενικευμένη, ειρηνική εξέγερση, με ένα μέτωπο κοινωνικό, που θα συμπαρασύρει το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς, της διαπλοκής και θα διεκδικήσει κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη» μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με την ΠΟΕ – ΟΤΑ.
«Σήμερα συνάντησα τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που προσφέρουν κοινωνικό έργο, πολύ σημαντικό. Δεν συνάντησα ούτε τσιφλικάδες, ούτε διεφθαρμένους, ούτε κρατικοδίαιτους – όλους αυτούς, τους συνάντησαν χθες ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς» είπε ο κ. Τσίπρας υπονοώντας τη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.
Πρόσθεσε ότι όλο αυτό το διάστημα, ενάμισι χρόνο τώρα, οι πυλώνες της δημοκρατίας και του κοινωνικού συμβολαίου ξηλώνονται, δηλαδή το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, η δημόσια περιουσία, το κράτος πρόνοιας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση -και όλα αυτά χωρίς να ερωτηθεί ο λαός.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θεμ. Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οδηγούν σε αναζήτηση συμμαχιών, μέσα από άλλους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε αυτή η πολιτική -που έχει να κάνει με «το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με την κατάλυση κάθε κοινωνικής πολιτικής, αλλά και γενικότερα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» άμεσα να ανατραπεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για όπλα και ναρκωτικά
- ΟΗΕ: Ιστορικό «ναι» σε ψήφισμα για την κλιματική αλλαγή – Οι οχτώ χώρες που είπαν «όχι»
- Ο Κουτλουάι μίλησε για τον Μπαρτζώκα τον ημιτελικό με τη Φενέρ και τη διαχείριση πίεσης στο Final Four
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής για Λιβανό, Αραμπατζή
- Υποκλοπές: ο εξευτελισμός του κράτους δικαίου και των θεσμών συνεχίζεται
- NBA: Έκαναν το 1-1 οι Θάντερ κόντρα στους Σπερς



