Ενοχλημένη η ΝΔ από τις πιέσεις των Βρυξελλών περί συναίνεσης
Ενοχλημένη εμφανίζεται η ΝΔ από τις δηλώσεις περί συναίνεσης που έγιναν από την Ευρώπη. Ο εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι δηλώσεις που έγιναν από τις Βρυξέλλες καταργούσαν και κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Παρέμβαση με την οποία καταργείται ο ρόλος της Αντιπολίτευσης δεν μπορούν να γίνονται».
Διευκρινίσεις για τους λόγους που οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά στο να προβεί σε νέα δήλωση, κυρίως προς τους Ευρωπαίους, που συνεχίζουν να πιέζουν προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, έδωσε ο Γιάννης Μιχελάκης κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Ειναι σαφές σε όλους. Οι χθεσινές δηλώσεις που έγιναν από τις Βρυξέλλες καταργούσαν και κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η δήλωση Σαμαρά είναι μια δήλωση εθνικού ηγέτη, είπε και όχι αρχηγού κόμματος» συνέχισε.
Τονίζει πως στη χώρα υπάρχει κυβέρνηση, μπορεί να διαφωνούμε αλλά υπάρχει. Υπάρχει η αντιπολίτευση, κάνει κριτική, υπάρχει το Σύνταγμα, υπάρχουν θεσμοι, υπάρχει αξιοπρέπεια. Παρεμβάσεις με την οποία καταργείται ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να γίνονται.»
Δεν ανησυχώ για τίποτα. Δεν μας πήρε κανένας τηλέφωνο, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση αν έχει υπάρξει απευθείας πίεση προς τη ΝΔ ή αν ανησυχεί πως θα υπάρξει κάτι τέτοιο στο μέλλον.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση πως με τον τρόπο που έγιναν δεν ήταν σωστές, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, διευκρίνισε πως δεν έχει τεθεί θέμα συγκυβέρνησης, δεν υπάρχει τίποτα ανοιχτό, δεν υπάρχει κανένα θέμα συγκυβέρνησης.
Σχετικά με τα όσα είπε χθες στο συνέδριο του Economist ο πρωθυπουργός περί εθνικής συννενόησης, ο Γιάννης Μιχελάκης διερωτήθηκε αν «η έλλειψη συννενόησης είναι αυτή που έχει εμποδίσει την κυβέρνηση να κυβερνήσει και να χαράξει την πολιτική της. Πίσω από τη λέξη συναίνεση η κυβέρνηση κρύβει την αναποτελεσματικότητά της» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης δεν οδηγεί πουθενά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μητσοτάκης υπόσχεται… εξευρωπαϊσμό επτά χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας
- Νέος προπονητής της Εφές ο Πάμπλο Λάσο
- Ο Ίθαν Χοκ μετανιώνει για τα παιδικά χρόνια της κόρης του Μάγια – «Ήταν δύσκολα και περίπλοκα»
- Γιατί οι δότες σπέρματος αποκτούν εκατοντάδες παιδιά: Η βιομηχανία των 2 δισ. και ο ρόλος της Δανίας
- Κρήτη: Στις 16 οι συλλήψεις για τις παράνομες επιδοτήσεις μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ – Βρέθηκαν χρυσές λίρες
- Lloyd’s List: Marinakis and Angelicoussis at the Top – 17 Greeks in the Top 100 of Global Shipping


