Νεκρός Σαουδάραβας διπλωμάτης μετά από επίθεση ενόπλων στο Πακιστάν
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου που ανήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στο Καράτσι, σκοτώνοντας έναν Σαουδάραβα διπλωμάτη. Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι πέταξαν δύο χειροβομβίδες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στο Καράτσι.
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου που ανήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στο Καράτσι, σκοτώνοντας έναν Σαουδάραβα διπλωμάτη.
Ο Χασάν Κεχκάνι, εργαζόμενος στο προξενείο, δέχθηκε την επίθεση στην συνοικία Ντιφένς, στο Καράτσι, ένα χιλιόμετρο μακριά από το προξενείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μοτοσικλέτες με τέσσερα άτομα σταμάτησαν δίπλα στο αυτοκίνητο και άνοιξαν πυρ. Οι άγνωστοι πυροβόλησαν τουλάχιστον έξι φορές.
Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Νωρίτερα, είχαν εκφράσει την «πλήρη υποστήριξή τους» στην επίθεση.
«Έως ότου η Αμερική σταματήσει να κυνηγάει την Αλ Κάιντα και σταματήσει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τέτοιες επιθέσεις» δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.
Η επίθεση σημειώνεται λίγες ημέρες αφότου άγνωστοι πέταξαν δύο χειροβομβίδες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στο Καράτσι.
Την επίθεση καταδίκασε ο πρόξενος της χώρας. «Αυτοί που πραγματοποίησαν την επίθεση δεν μπορεί να είναι μουσουλμάνοι» δήλωσε ο Αμπντούλ Αζίζ αλ-Γκαντίρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- LIVE: Μπόρνμουθ – Τσέλσι
- Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό της ιστορίας της με ισχυρές δυνατότητες αποτροπής
- Επιμένουν οι αγρότες: Απέκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στον Μπράλο
- LIVE: Έβερτον – Νότιγχαμ Φόρεστ
- Πώς θα λάβουν οι κτηνοτρόφοι τη συνδεδεμένη ενίσχυση – Οι 15 ερωταπαντήσεις
- Θάσος: Προσποιήθηκε τον αδελφό της για να βρει την πρώην γυναίκα του ο 55χρονος

