Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ εξελέγη νέος γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Ναμπίλ αλ-Αράμπι εξελέγη ομόφωνα την Κυριακή γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου. Η εκλογή του 75χρονου Αλ-Αράμπι έγινε δεκτή με επευφημίες στην έδρα του Συνδέσμου στο Κάιρο.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Ναμπίλ αλ-Αράμπι εξελέγη ομόφωνα την Κυριακή γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου. Η εκλογή του 75χρονου Αλ-Αράμπι έγινε δεκτή με επευφημίες στην έδρα του Συνδέσμου στο Κάιρο.
Λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, η Αίγυπτος απέσυρε την υποψηφιότητα του αμφιλεγόμενου διπλωμάτη Μουστάφα ελ-Φέκι για να τον αντικαταστήσει με τον νυν υπουργό της των Εξωτερικών.
Το Κατάρ απέσυρε στη συνέχεια την υποψηφιότητα του Αμπτεραχμάν αλ-Ατίγια, πρώην γενικού γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCG), αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο για την εκλογή του Ναμπίλ αλ-Αράμπι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η τιμή του Brent ακόμη και στα 119 δολάρια ανά βαρέλι πριν υποχωρήσει – Κλονίζονται οι αγορές παγκοσμίως
- Ο Όρμπαν «μπλόκαρε» ξανά το δάνειο των 90 δισ. για την Ουκρανία – «Θα βρούμε τρόπο», λέει η φον ντερ Λάιεν
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση