Στα 10,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Eurobank Properties για το πρώτο τρίμηνο του 2011 παρουσιάζοντας αύξηση 4% έναντι της αντίστοιχής περσινής περιόδου.

Η πορεία των βασικών λειτουργικών μεγεθών της Εταιρείας ήταν η ακόλουθη:

-Αύξηση των κεφαλαίων από λειτουργία (F.F.O.) κατά 4%.

– Αύξηση 2% στα έσοδα από ενοίκια, κυρίως λόγο της ωρίμανσης της επένδυσης του ακινήτου στον Ταύρο.

– Μείωση κατά 5% στις λειτουργικές δαπάνες σε 0,89 εκατ. ευρώ από 0,94 εκατ. ευρώ αποτελεσμά της συνεχιζόμενης προσπάθειας μείωσης κόστους που ακολουθεί η εταιρεία.

– Αύξηση των λειτουργικών κερδών της κατά 4% σε 9,70 εκατ. ευρώ από 9,37 εκατ. ευρώ.

– Αύξηση 61% στα έσοδα από τόκους σε 1,91 εκατ. ευρώ από 1,19 εκατ. ευρώ λόγω των αυξημένων καταθετικών επιτοκίων που επικράτησαν συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

– Αύξηση 143% στα χρηματοοικονομικά έξοδα σε 1,05 εκατ. ευρώ έναντι 0,43 εκατ. ευρώ λόγω της επένδυσης στο ακίνητο του Ταύρου, και της αύξησης των δανειακών επιτοκίων στις θυγατρικές στο εξωτερικό.

– Τα διαθέσιμα της εταιρείας την 31 Μαΐου 2011 ανήλθαν στα 166 εκατ. ευρώ ενώ τα συνολικά δάνεια διαμορφώνονται στα 89 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ