Για συγκέντρωση ισραηλινών μαχητικών στο Ιράκ κάνει λόγο η ιρανική τηλεόραση
Η ιρανική κρατική τηλεόραση μεταδίδει ότι ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη συγκεντρώνονται σε αμερικανική βάση στο Ιράκ με σκοπό να επιτεθούν στο Ιράν. Η σχετική αναφορά -για την οποία δεν υπήρξε καμία άμεση επιβεβαίωση- αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο του ιρανικού δικτύου Press TV. Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε ως «γελοίες» τις πληροφορίες.
Η ιρανική κρατική τηλεόραση μεταδίδει ότι ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη συγκεντρώνονται σε αμερικανική βάση στο Ιράκ με σκοπό να επιτεθούν στο Ιράν. Η σχετική αναφορά -για την οποία δεν υπήρξε καμία άμεση επιβεβαίωση- αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο του ιρανικού δικτύου Press TV.
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε ως «γελοίες» τις πληροφορίες.
Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται για τις πληροφορίες μία πηγή που πρόσκειται στο κίνημα του Ιρακινού ριζοσπάστη ηγέτη Μοκτάντα αλ-Σαντρ, ο οποίος αντιτίθεται στην αμερικανική παρουσία στο Ιράκ και έχει δεσμούς με την ιρανική ηγεσία.
Το Ισραήλ κατηγορεί την Τεχεράνη ότι επιδιώκει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων που μπορεί να στραφούν κατά του Ιράν.
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το Reuters, δεν έχει υπάρξει κάποια πρόσφατη ένδειξη για αύξηση της έντασης ή κάποια άλλη πληροφορία που να επιβεβαιώνει τις αναφορές της ιρανικής τηλεόρασης.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιων πληροφοριών, σημειώνοντας ότι ο στρατός δεν σχολιάζει επιχειρησιακά ζητήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φάμελλος: Απαράδεκτη και σκοταδιστική η δήλωση Καρυστιανού – Μόνο στην τραμπική ιδεολογία παρόμοιες τοποθετήσεις
- Στην εξέδρα εκτόξευσης ο υπερπύραυλος της NASA για τον ιστορικό γύρο της Σελήνης
- Φωτιά σε θάλαμο ανηλίκων στις φυλακές Κασσαβέτειας – Έρευνες για κρούσματα φυματίωσης
- Καραχάλιος: Η Καρυστιανού ετοιμάζει ένα υπερδεξιό μόρφωμα
- Η Μύκονος αποχαιρετά τον Βαλεντίνο – «Ένας άνθρωπος που αγάπησε το νησί»
- «Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να κάνει δικό του τον Μαντσίνι από τον Παναθηναϊκό»

