Στα 87 δισ. ευρώ υποχώρησαν τα δάνεια γερμανικών και γαλλικών τραπεζών στην Ελλάδα στα τέλη του 2010
Στα 87 δισ. ευρώ υποχώρησαν τα δάνεια γερμανικών και γαλλικών τραπεζών στην Ελλάδα (σε δημόσιο και διωτικό τομέα) στα τέλη του 2010, έναντι 100 δισ. ευρώ περίπου στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS).
Κωστούλας Γεώργιος
Στα 87 δισ. ευρώ υποχώρησαν τα δάνεια γερμανικών και γαλλικών τραπεζών στην Ελλάδα (σε δημόσιο και διωτικό τομέα) στα τέλη του 2010, έναντι 100 δισ. ευρώ περίπου στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS).
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η «κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών», η συνολική έκθεση των τραπεζών στη χώρα μας διαμορφώθηκε σε 160,9 δισ. ευρώ, από 184 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2010.
Ο μεγαλύτερος ξένος δανειστής παραμένει η Γαλλία (53 δισ. ευρώ) και ακολουθούν η Γερμανία (34), η Βρετανία (13,1) και οι ΗΠΑ (7,4 δισ. ευρώ).
Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων των γαλλικών τραπεζών προς το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας ήταν στα τέλη Σεπτεμβρίου 2010 59,4 δισ. δολάρια και των γερμανικών τραπεζών 40,3 δισ. δολάρια.
Δηλαδή, συνολικά ο δανεισμός από τον γαλλικό και γερμανικό τραπεζικό κλάδο υποχώρησε κατά 12,7 δισ. ευρώ. Στο τέλος του πρώτου εξαμηνου του 2010, είχε διαμορφωθεί σε 83,1 και 65,4 δισ. ευρώ, άρα από τότε έχει μειωθεί συνολικά κατά 38,8 δισ. ευρώ.
Η συνολική έκθεση της Ελλάδας σε ξένες τράπεζες είχε ανέλθει στο πρώτο εξάμηνο του 2010 σε 252,1 δισ. δολάρια.
Σε ό,τι αφορά τον δανεισμό των γερμανικών τραπεζών σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, στα τέλη του 2010, διαμορρφώθηκε σε 118,2 δισ. ευρώ, 36,4 και 181,9 δισ. ευρώ αντίστοιχα και των γαλλικών σε 36,8 δισ. ευρώ, 27 και 141,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Δημόσιο: Ποιοι εργαζόμενοι αποκτούν επικουρική ασφάλιση
- Χρέη στην εφορία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιους και πώς ωφελεί η ρύθμιση
- «Tender»: Μια τρυφερή παράσταση για την εποχή των social media στο θέατρο Αλκμήνη
- Απεβίωσε ο πρώην εμίρης του Κατάρ, ο σεΐχης Χάμαντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442