Κατάπαυση πυρός αποφάσισαν Ταϊλάνδη-Καμπότζη
Οι δυνάμεις της Ταϊλάνδης και της Καμπότζης αποφάσισαν κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να μπει τέλος στις αιματηρές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών σε διαφιλονικούμενη περιοχή κοντά στον ναό Πρέα Βιχεάρ.
Οι δυνάμεις της Ταϊλάνδης και της Καμπότζης αποφάσισαν κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να μπει τέλος στις αιματηρές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών σε διαφιλονικούμενη περιοχήκοντά στον ναό Πρέα Βιχεάρ.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επιτρέψουν το άνοιγμα ενός συνοριακού περάσματος, προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να επιστρέψουν στα σπίτια τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Καμπότζης.
«Θα συμμορφωθούμε με την κατάπαυση πυρός από τώρα και τοπικοί αξιωματούχοι θα συναντιούνται σε συχνή βάση, προκειμένου να αποφευχθούν παρεξηγήσεις» δήλωσε ο Φέι Σιφάν.
Συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες δύο κοντά στον ινδουιστικό ναό του 11ου αιώνα, που βρίσκεται σε ζούγκλα, σε περιοχή που διεκδικούν και οι δύο χώρες.
Ο ναός, σύμφωνα με απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ανήκει στην Καμπότζη. Την απόφαση αμφισβητεί η πλευρά της Ταϊλάνδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Όρμπαν μόνος του στο περιθώριο στην Σύνοδο Κορυφής – Κάθισε μακριά όταν άρχισε να μιλά ο Ζελένσκι
- Conference League: Πρόκριση στην παράταση η Κρίσταλ Πάλας κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας των 10 παικτών (2-1)
- Λάρισα: Αυτό είναι το άκρως απόρρητο αμερικανικό UAV που εθεάθη στην 110 Πτέρυγα Μάχης (βίντεο)
- Ανδρουλάκης στο TikTok: Όχι στα επιδόματα-αντίδωρα απο την υπεραπόδοση των φόρων
- Μίντιλαντ – Νότιγχαμ Φόρεστ 0-3 στα πέναλτι (κ.α.και παράταση 1-2): Τεράστια πρόκριση των reds στους 8 του Europa League
- «Η Λίντα με απελευθέρωσε» – Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ για τη γυναίκα που του έμαθε το τραγούδι της ζωής
