
Οι γυναίκες με πρώιμη εφηβεία «είναι πιθανότερο να κάνουν κόρες»
Για τις γυναίκες που αναρωτιούνται τι φύλο θα έχει το παιδί που περιμένουν, η απάντηση ίσως να κρύβεται στην ηλικία κατά την οποία ξεκίνησε η έμμηνος ρύση τους -τα κορίτσια που μπαίνουν στην εφηβεία πριν την ηλικία των 12 ετών είναι πιθανότερο να αποκτήσουν κόρες αντί γιους, υποστηρίζουν Ιάπωνες ερευνητές.
Για τις γυναίκες που αναρωτιούνται τι φύλο θα έχει το παιδί που περιμένουν, η απάντηση ίσως να κρύβεται στην ηλικία κατά την οποία ξεκίνησε η έμμηνος ρύση τους.
Αυτό υποστηρίζουν Ιάπωνες επιστήμονες από το Ινστιτούτο Υγείας M&K, στο Χιόγκο, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι το φύλο του εμβρύου εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ηλικία της εμμηναρχής της μητέρας.
Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Human Reproduction, οι ειδικοί μελέτησαν πάνω από 10.000 μητέρες από τις οποίες ζητήθηκε να δηλώσουν πότε είχαν την πρώτη έμμηνο ρύση τους καθώς και το φύλο του παιδιού τους.
Είδαν λοιπόν ότι το 64% των γυναικών που είχαν για πρώτη φορά περίοδο σε ηλικία μόλις 10 ετών είχε αποκτήσει κορίτσι στη μετέπειτα ζωή του. Όσο μεγαλύτερη ήταν όμως η ηλικία εμμηναρχής τόσο αυξανόταν το ποσοστό γέννησης αγοριών και μειωνόταν εκείνο των κοριτσιών.
Συγκεκριμένα στην ηλικία των 12 ετών το ποσοστό γέννησης αγοριών άγγιζε το 50%, ενώ στις μητέρες που είχαν την πρώτη έμμηνο ρύση τους στα 14 έτη, το ποσοστό ανέβαινε στο 53%.
Υπερευαίσθητα τα αγόρια
Σύμφωνα με τον ερευνητή Μισάο Φουκούντα, προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι γυναίκες με πρόωρη έμμηνη ρύση -πριν από την ηλικία των 12 ετών- έχουν αυξημένα επίπεδα της γυναικείας ορμόνης οιστραδιόλης.
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε, κατά τον Δρ Φουκούντα, να οδηγήσει σε αποβολή των αρσενικών εμβρύων, καθώς θεωρούνται πιο ευαίσθητα σε ορμονικές ανισορροπίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442