Με τους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους στο Ναυτικό Σταθμό της Κέρκυρας γιόρτασε το Πάσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος παρακολούθησε την αναστάσιμη λειτουργία στα Ιωάννινα.

Στην Ύδρα βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, κοντά στους στρατευμένους νέους στην Τρίπολη ο Αντώνης Σαμαράς. Εντός των τειχών η Αλέκα Παπαρήγα, στην Αταλάντη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, στην Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την αναστάσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Φραγκάδων Ιωαννίνων και σήμερα ταξίδεψε στην Κέρκυρα για να βρεθεί μαζί με τους νέους που υπηρετούν στο Ναυτικό Σταθμό του νησιού.

Στο Ναυτικό Σταθμό, αντιφωνώντας στον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Δημήτρη Ελευσινιώτη και τον διοικητή του Σταθμού Θανάση Ράπτη, αναφέρθηκε στις τρέχουσες συγκυρίες λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι δύσκολες ημέρες, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες μας. Η Ανάσταση του Χριστού θα μας βοηθήσει, ο ελληνικός λαός να περάσει τον δικό του Γολγοθά. Είμαι βέβαιος, πιστεύω σε αυτό, ο ελληνικός λαός έχει αστείρευτες δυνάμεις».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, το Ναυτικό και την Αεροπορία, τονίζοντας ότι, είναι αυτές που προασπίζουν τα σύνορα και αποθαρρύνουν τον οποιονδήποτε να σκεφτεί κάτι ενάντια στην ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Παράλληλα, έστειλε θερμό μήνυμα συμπαράστασης και πατρικής αγάπης, όπως χαρακτηριστικά είπε, στα παιδιά που ταξιδεύουν και βρίσκονται σε αποστολές, γιατί σήμερα μεγάλη μέρα που όλοι βρίσκονται στα σπίτια τους, εκείνα αγωνίζονται εκτελώντας το καθήκον που επιτάσσει η πατρίδα
μας.

Νωρίτερα κατά την άφιξη του στο Ναυτικό Σταθμό ο κ. Παπούλιας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είναι μεγάλη μέρα σήμερα. Η Ανάσταση του Κυρίου να μας βοηθήσει όλους μας, να μας γεμίσει πίστη και ελπίδα να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες που έχει ο λαός μας».

Σε μία προσωπική στιγμή, τσουγκρίζοντας κόκκινα αυγά, όπου το αποτέλεσμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν ισόπαλο, είπε χαμογελαστά ότι «είμαι της ισορροπίας».

Ο πρωθυπουργός έκανε Ανάσταση μαζί με τη σύζυγό του στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Ο κ. Παπανδρέου έστειλε από την Ύδρα μήνυμα αισιοδοξίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα ξαναγεννιέται παρά τις δυσκολίες. Επιστρέφει στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε παραδοσιακά στο Ναύπλιο για την Ανάσταση μαζί με τη σύζυγό του και σήμερα ήταν δίπλα στους στρατευμένους στην 124 πτέρυγα εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

Από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο νόημα της ελπίδας που γεννά για την ανθρωπότητα η Ανάσταση του Χριστού, και τόνισε την ανάγκη να ακολουθήσει η χώρα το δρόμο του ρεαλισμού και της ευθύνης.

Εντός Αττικής παρέμεινε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στην Αταλάντη γιόρτασε το Πάσχα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, στην Καβάλα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο Βόλο ο Φώτης Κουβέλης και στα Χανιά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας