Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με τον Λίβυο ομόλογό του
Tηλεφωνική συνομιλία με τον Λίβυο ομόλογό του Αλ Μπαγκντάτι Αλί Αλ Μαχμούντι, είχε το Μ.Σάββατο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με πρωτοβουλία του Λίβυου πρωθυπουργού. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ.
Tηλεφωνική συνομιλία με τον Λίβυο ομόλογό του Αλ Μπαγκντάτι Αλί Αλ Μαχμούντι, είχε το Μ.Σάββατο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με πρωτοβουλία του Λίβυου πρωθυπουργού.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ.
Όπως μετέδωσε το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Jana, ο Μαχμούντι εξέφρασε προσήλωση στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στην ειρηνευτική πρωτοβουλία της Αφρικανικής Ένωσης.
«Η επιθετικότητα των αποικιοκρατών σταυροφόρων» παραβιάζει τις αποφάσεις αυτές, δήλωσε, σύμφωνα με το Jana, ο Λίβυος πρωθυπουργός.
Σύμφωνα πάντα με το λιβυκό πρακτορείο, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών συζητήθηκε «ο ρόλος της Ελλάδας στον τερματισμό των ακροτήτων αυτών», όπως είπε ο Μαχμούντι.
Υπενθυμίζεται ότι μάι ημέρα νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου συζήτησε το ίδιο θέμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο. Ο κ. Μεντβέντεφ έχει θετική στάση σχετικά με τις ελληνικές πρωτοβουλίες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Λιβύη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθλητικός
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Δωρεά στο ΤΑΣΕΗ αντί στεφάνων – Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
- Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι
- PM: Meeting With Erdogan in Feb.; Downplays Latest Bizaare Rama Quip
- Θλίψη στη Φιορεντίνα: Πέθανε ο πρόεδρος της, Ρόκο Κομίσο
- Γιώργος Μπουλμπασάκος: Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με αιχμές – «Ιστορική αναγκαιότητα η ανασύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης»