Υπέρ πολιτικών που καθιστούν το δημόσιο χρέος βιώσιμο, τάσσεται η ΓΣΕΕ
Ο στενός κορσές του μνημονίου αποδεικνύεται όχι μόνο άδικος αλλά και αναποτελεσματικός, τονίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έως το 2015. Τονίζει ότι «μόνον αν ο δημοσιονομικός εξορθολογισμός συνδυαστεί με πολιτικές που θα καταστήσουν το δημόσιο χρέος βιώσιμο και διαχειρίσιμο υπάρχει ελπίδα», ενώ προειδοποιεί ότι τα Συνδικάτα θα εντείνουν τους αγώνες τους για υπεράσπιση της εργασίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.
Ο «στενός κορσές του μνημονίου αποδεικνύεται όχι μόνο άδικος αλλά και αναποτελεσματικός», τονίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα έως το 2015.
Τονίζει ότι «μόνον αν ο δημοσιονομικός εξορθολογισμός συνδυαστεί με πολιτικές που θα καταστήσουν το δημόσιο χρέος βιώσιμο και διαχειρίσιμο υπάρχει ελπίδα», ενώ προειδοποιεί ότι τα Συνδικάτα θα εντείνουν τους αγώνες τους για υπεράσπιση της εργασίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.
Την αντίθεσή της με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εκφράζει με ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ, υποστηρίζοντας, ότι η μείωση των μισθών στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα έχει ξεπεράσει το 30%, τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων καταρρέουν, απορυθμίζεται η αγορά εργασίας και αυξάνεται η ανεργία ενώ οι απολύσεις γίνονται καθημερινό και μαζικό φαινόμενο.
Το ΠΑΜΕ τέλος με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού καλεί την εργατική τάξη σε ένταση και σε κλιμάκωση των αγώνων.
Ειδικότερα, ο Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ τόνισε «κανένα εθνικό σχέδιο δεν μπορεί να έχει πιθανότητες επιτυχίας – και πολύ περισσότερο να έχει εθνική και κοινωνική στήριξη – αν συνεχιστεί η άνιση κατανομή των βαρών, η επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων ενώ οι υπεύθυνοι, oι έχοντες και κατέχοντες, εξακολουθούν να πίνουν »στην υγειά των κορόιδων»».
«Ο εξορθολογισμός των δημοσιών δαπανών είναι αναγκαίος αλλά η δημοσιονομική λιτότητα, οδηγεί σε λιτότητα όλη την οικονομία της χώρας με ένταση της ύφεσης η οποία έχει άμεσο αποτέλεσμα την εκτεταμένη ανεργία και την καταστροφή του κοινωνικού ιστού» πρόσθεσε.
«Με στόχο την ενίσχυση των ανέργων, την ανάπτυξη για την καταπολέμηση της ανεργίας, την άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μισθωτούς που καθημερινά ζουν τον εφιάλτη της απόλυσης, των διαθεσιμοτήτων και τη μείωση του πενιχρού εισοδήματος, την υπεράσπιση του Δημόσιου οικονομικού χώρου, των δικτύων και των υποδομών αλλά και των αδιαπραγμάτευτων κοινωνικών αγαθών (πχ. ενέργεια, νερό κ.α), το κίνημα των εργαζομένων, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με τη ΓΣΕΕ θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους αγώνες» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.
«Ο «στενός κορσές» του μνημονίου αποδεικνύεται όχι μόνο άδικος αλλά και αναποτελεσματικός. Μόνον αν ο δημοσιονομικός εξορθολογισμός συνδυαστεί με πολιτικές που θα καταστήσουν το δημόσιο χρέος βιώσιμο και διαχειρίσιμο υπάρχει ελπίδα. Στο ζήτημα αυτό οι ευθύνες της Ευρώπης και των συντηρητικών πολιτικών της είναι δεδομένες» κατέληξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Ο Ωμέγα Εμποδιστής φέρνει καιρική ηρεμία – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
- Ποιος διαιτητής ορίστηκε από την UEFA για το Καϊράτ – Ολυμπιακός
- Η διπλή ζωή της «Ketamine Queen»: Τι αποκαλύπτει το BBC για την Τζασβίν Σάνγκα και τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
- Ρουμανία: Σοκαριστικό τροχαίο – Οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και «απογειώθηκε»
- Ολυμπιακός: Χωρίς εκπλήξεις στην Αστάνα – Η αποστολή για το ματς με την Καϊράτ (pic)
- Κρήτη: Τι εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία με τους 18 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά
