Δύο συλλήψεις δημοσιογράφων για τις τηλεφωνικές υποκλοπές από την News of the World
Στη σύλληψη δύο ανδρών που σχετίζονται με το σκάνδαλο υποκλοπών από την εφημερίδα News of the World προχώρησε την Τρίτη η βρετανική αστυνομία. Πρόκειται για έναν αρχισυντάκτη και ένα ρεπόρτερ της εφημερίδας που παρουσιάστηκαν οι ίδιοι στις Αρχές.
Δουρμούσογλου Μιχάλης
Στη σύλληψη δύο ανδρών που σχετίζονται με το σκάνδαλο υποκλοπών από την εφημερίδα News of the World προχώρησε την Τρίτη η βρετανική αστυνομία.
«Δύο άνδρες, ηλικίες 50 και 42 ετών, συνελήφθησαν αφού παρουσιάστηκαν οικειοθελώς σε αστυνομικό τμήμα του νοτιοδυτικού Λονδίνου», ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.
Πρόκειται για τον Ίαν Έντμονσον, έναν από τους αρχισυντάκτες της News of the World ο οποίος είχε απολυθεί τον Ιανουάριο με την κατηγορία ότι είχε πάρει μέρος στις τηλεφωνικές υποκλοπές χιλιάδων προσωπικοτήτων. Εναντίον του δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Ο δεύτερος άνδρας είναι ο Νέβιλ Θέρλμπερκ, ρεπόρτερ της ίδιας εφημερίδας, σύμφωνα το Sky News.
Η News of the World, ταμπλόιντ που ανήκει στον Ρούπερτ Μέρντοχ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε κυκλοφορία φύλλα στη χώρα.
Το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών ξέσπασε το Νοέμβριο του 2005. Η εφημερίδα κατηγορείται ότι υπέκλεψε τηλεφωνικά μηνύματα πολλών μελών της βασιλικής οικογένειας, πολιτικών καθώς και διασημοτήτων.
Εξαιτίας αυτής της υπόθεσης παραιτήθηκε τον Ιανουάριο ο Άντι Κόλσον, διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ το 2007 φυλακίστηκε ο συντάκτης της εφημερίδας που ήταν υπεύθυνος για το βασιλικό ρεπορτάζ.
Η News of the World διαβεβαίωσε ότι υποκλοπές δεν έγιναν παρά σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όμως πρώην υπάλληλοί της δηλώνουν ότι επρόκειτο για μία διαδεδομένη πρακτική. Ωστόσο, ο όμιλος όπου ανήκει η εφημερίδα δηλώνει ότι συνεργάζεται με τις Αρχές για την υπόθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Parasocial breakup: Το τέλος της «σχέσης» μας με ένα influencer θυμίζει χωρισμό;
- Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι Αύγουστο και Σεπτέμβριο
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442