Ολοκληρώθηκαν τα έργα για τη μερική αποκατάσταση της ζημιάς στο Μόρνο
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς, που προκλήθηκε στο κανάλι μεταφοράς νερού από τον Μόρνο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, άρχισε εκ νέου η μεταφορά νερού από τον ταμιευτήρα προς τις μονάδες επεξεργασίας νερού της Εταιρείας.
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς, που προκλήθηκε στο κανάλι μεταφοράς νερού από τον Μόρνο.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, άρχισε εκ νέου η μεταφορά νερού από τον ταμιευτήρα προς τις μονάδες επεξεργασίας νερού της Εταιρείας.
Ταυτόχρονα, άρχισαν οι εργασίες για την τοποθέτηση ενός ακόμα αγωγού με τη λειτουργία του οποίου θα εξασφαλισθεί η μεταφορά επαρκούς ποσότητας νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου για την τροφοδότηση της Πρωτεύουσας, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του οριστικού έργου.
Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως την περασμένη Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, στη θέση Σαράντι του νομού Βοιωτίας, εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων (συνολικό μήκος ζημιάς περίπου 100 μέτρα).
Μετά τη ζημιά, ετέθη σε λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού από τις λίμνες Υλίκη και Μαραθώνα προς τις μονάδες επεξεργασίας και συνεχίσθηκε χωρίς προβλήματα η παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της Πρωτεύουσας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν «ναρκοτρομοκράτες» και στα σύνορα με την Κολομβία
- Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός σε ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Αναχαιτίστηκε βαλλιστικός πύραυλος που είχε στόχο ορμητήριο των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία
- Μέση Ανατολή: Αύξηση κατά 20% στις τιμές των καυσίμων ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πακιστάν
- Ιράν: «Εχουν σκοτωθεί 180 παιδιά από τις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ» ανάμεσα σε «τουλάχιστον 1.332 αμάχους»
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προκαλούν τον Τραμπ – «Περιμένουμε» τα πολεμικά σας στα Στενά του Ορμούζ