Ένταξη της Πορτογαλίας στο «μηχανισμό» μέχρι τον Ιούνιο «βλέπει» ο Β.Σόιμπλε
«Πρακτικά αναπόφευκτη» θεωρείται για το Βερολίνο η ένταξη της Πορτογαλίας στον μηχανισμό ευρω-στήριξης, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα Handelsblatt.
Μαργιόλης Κωνσταντίνος
«Πρακτικά αναπόφευκτη» θεωρείται για το Βερολίνο η ένταξη της Πορτογαλίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα Handelsblatt.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο κ. Σόιμπλε προβλέπει ότι το σχετικό αίτημα θα υποβληθεί από τη Λισαβόνα τον προσεχή Ιούνιο, οπότε αναμένεται να έχει αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις πρόωρες εκλογές.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Πορτογαλία είναι επιφυλακτική να ζητήσει διεθνή βοήθεια, καθώς ανησυχεί ότι το ΔΝΤ θα ζητήσει περικοπές κρατικών δαπανών ως προϋπόθεση για τη χορήγηση δανείο.
Από την πλευρά της, η γερμανική κυβέρνηση θα επιμείνει στη θέση ότι η Λισαβόνα θα πρέπει να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα λιτότητας με το ΔΝΤ.
Εκπρόσωπος του υπουργείου απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε στενός συνεργάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη γερμανική εφημερίδα.
«Η πρωτοβουλία της ένταξης στο μηχανισμό εναπόκειται στη δικαιοδοσία κάθε χώρας και αυτό δεν έχει αλλάξει», απάντησε σιβυλλικά, χωρίς να διαψεύσει το περιεχόμενο των δηλώσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τετέι: «Να με θυμούνται ως πρωταθλητή στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Σομαλία: Την Τουρκία επισκέπτεται ο πρόεδρός της τέσσερις ημέρες αφότου το Ισραήλ αναγνώρισε τη Σομαλιλάνδη
- Κολωνάκι: Το «μοιραίο» λάθος του γιου με το κλειδί του διαμερίσματος – Όταν γελούσε περιγράφοντας τη φωτιά
- Έβγαλαν «μαχαίρια» οι φανατικοί του Stranger Things – Το επεισόδιο με την χαμηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του
- Ασταμάτητος ο Ελ Κααμπί – Ο στράικερ του Ολυμπιακού πέτυχε γκολ και κόντρα στην Ζάμπια (1-0, vid)
- Συνέντευξη: Η κίνηση των «προθύμων» στα μπλόκα κάνει ακόμα πιο προκλητικό τον Μητσοτάκη – Η «πάσα» και οι… «τραμπούκοι»