Αποσύρει η Ονδούρα τα εντάλματα σύλληψης εις βάρος του Μανουέλ Σελάγια
Τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Ονδούρα αποκτά ο ανατραπείς πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο έβαλε ουσιαστικά στο αρχείο τα τρία εντάλματα σύλληψης. Ωστόσο, δεν σταματά η δικαστική έρευνα για υποθέσεις διαφθοράς. Από τον Αγιο Δομίνικο, όπου βρίσκεται, ο Σελάγια έκανε λόγο για πολιτική μεθόδευση.
Τη δυνατότητα να επιστρέψει στην Ονδούρα αποκτά ο ανατραπείς πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο έβαλε ουσιαστικά στο αρχείο τα τρία εντάλματα σύλληψης. Ωστόσο, δεν σταματά η δικαστική έρευνα για υποθέσεις διαφθοράς.
Ο δικαστής Κάρλος Τσιντσίγια έκρινε ότι δεν είναι «η κατάλληλη στιγμή» για να αποσυρθούν οριστικά οι κατηγορίες εις βάρος του πρώην προέδρου, ο οποίος ζει εξόριστος στην Δομινικανή Δημοκρατία από την 27η Ιανουαρίου 2010.
«Πρόκειται για έναν δικαστικό παραλογισμό» είπε ο Σελάγια στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Globo.
«Πρόκειται για μια πολιτική μεθόδευση» συμπλήρωσε, χωρίς πάντως να διευκρινίσει αν πρόκειται να επιστρέψει.
Μετά την ανατροπή του από το Στρατό, ο Σελάγια είχε κριθεί ένοχος για «διαφθορά», αλλά και προδοσία κατά της χώρας του, διότι είχε προτείνει συνταγματική μεταρρύθμιση που θα του έδινε το δικαίωμα να επανεκλεγεί.
Το 2010 ο νέος πρόεδρος Πορφίριο Λόμπο -τον οποίο δεν αναγνωρίζουν αρκετές χώρες στη Νότιο Αμερική- είχε υπογράψει Διάταγμα που παρέχει αμνηστία και στον Σελάγια χωρίς να περιλαμβάνει τις κατηγορίες περί διαφθοράς.
Ο Λόμπο έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να λυθεί η διένεξη με τον πρώην πρόεδρο, κάτι που είναι ανάμεσα στους όρους τους οποίους έχει θέσει ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (OAS) για να δεχθεί ξανά την Ονδούρα στις τάξεις του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η φωνή του ταυτίστηκε με τον Θρύλο» – Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Στάθη Γαβάκη
- Πρόωρη αυλαία για το «Σπίτι Μου 2» – Βροχή διαμαρτυριών
- Ευρώπη ή Αμερική: Πού αυξάνεται ταχύτερα ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων;
- Άβα Γκάρντνερ – Φρανκ Σινάτρα: Πωλείται η ερωτική φωλιά τους
- «Κοκορομαχίες» στη Γαλλία για… το ψητό κοτόπουλο
- «Οι Μπλέιζερς ετοιμάζουν trade για τον Αντετοκούνμπο»
- Καιρός: Χειμώνας μέσα στον Μάιο – Στα λευκά Πάρνηθα, Καλάβρυτα και Μέτσοβο
- Τα δεδομένα για τον Κίναν Έβανς: Τι ισχύει με το συμβόλαιο και την αποκατάσταση του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442