Νίκη με 86-70 μετά από… τρεις ώρες για τον Αρη στο «Ιβανώφειο»
Σε ένα ματς που ξεκίνησε στις 17:00 και τελείωσε στις 20:00 εξαιτίας συγκρούσεων της αστυνομίας με οπαδούς των γηπεδούχων, ο Αρης νίκησε τον Ηρακλή (86-70) στο «Ιβανώφειο», με κορυφαίους τους Χαραλαμπίδη, Μπράουν και Μπάβτσιτς. Παραμένουν σε τροχιά εξάδας οι Κίτρινοι, δυσκολεύει η παραμονή για τον Γηραιό.
Σε ένα ματς που ξεκίνησε στις 17:00 και τελείωσε στις 20:00 εξαιτίας συγκρούσεων της αστυνομίας με οπαδούς των γηπεδούχων, ο Αρης νίκησε τον Ηρακλή (86-70) στο «Ιβανώφειο», με κορυφαίους τους Χαραλαμπίδη, Μπράουν και Μπάβτσιτς. Παραμένουν σε τροχιά εξάδας οι Κίτρινοι, δυσκολεύει η παραμονή για τον Γηραιό.
Με τις δύο ομάδες να είναι εξαιρετικά άστοχες ξεκίνησε ο αγώνας στο «Ιβανώφειο». Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γηραιός είχε 1/5 σουτ και ο Αρης 0/4. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν, μάλιστα τους πρώτους πόντους τους, τρία λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, με καλάθι του Σλούκα.
Ο Ηρακλής κατάφερνε να διατηρεί ένα προβάδισμα 3-4 πόντων στα πρώτα λεπτά και έφτασε και στο +7 δύο λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Κάπου εκεί τα… καθίσματα πήραν θέση στο παρκέ και ο αγώνας διεκόπη. Μετά την επανέναρξη του ματς οι γηπεδούχοι κράτησαν ένα μικρό προβάδισμα και έκλεισαν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά στο σκορ με 16-12.
Με τον Σλούκα και τον Μπράουν να σκοράρουν, οι Κίτρινοι έφεραν το ματς στα ίσια λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου. Κατάφεραν μάλιστα να βρουν πόντους από πολλούς παίκτες (Μπάβτσιτς, Τσαϊρέρλης, Χαραλαμπίδης κ.ά) και να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με 36-30 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, το οποίο τελείωσε με 36-33 υπέρ του Αρη.
Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτις μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει διψήφια διαφορά πόντων στο 24΄, όταν και προηγήθηκε με 47-37, με συνεχόμενους πόντους του Μπάβτσιτς. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Αρη να έχει εκτοξεύσει τη διαφορά στους 16 (64-48), με πρώτους σκόρερ τους Μπάβτσιτς, Χαραλαμπίδη και Μπράουν.
Με τέσσερις πόντους του Τόμας οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά 20 πόντων, με 68-48. Με δύο τρίποντα του Πέτροβιτς, ο Ηρακλής μείωσε σε 68-54. Η ομάδα του Χουγκάζ κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 12, δύο φορές, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Ετσι ο Αρης πήρε μία πολύ σημαντική νίκη (86-70) που τον διατηρεί σε τροχιά εξάδας. Από την άλλη, ο Ηρακλής παραμένει στην τελευταία θέση με 27 βαθμούς και η υπόθεση παραμονή είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Τα δεκάλεπτα: 16-12, 33-36, 48-64, 70-86
Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Παπαπέτρου, Ξενικάκης.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Πάρκερ 25 (2), Δεμερτζής 2, Τζακόπουλος, Αγγελακόπουλος 2, Μαρμαρινός 1, Πέτροβιτς 19 (2), Δέσπος 3, Κόλεμαν 3 (1), Ηλιάδης 4, Ειτουταβίτσιους 11 (1).
ΑΡΗΣ: Ταπούτος, Μπράουν 16 (4), Τσαιρέλης 6, Κουμπούρας 3, Χαραλαμπίδης 21 (1), Χρυσικόπουλος, Σλούκας 13 (1), Μποχωρίδης, Τόμας 7, Μπάβτσιτς 20 (13ρ.)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Politico για Διάσκεψη Μονάχου: Η Ευρώπη ξοδεύει περισσότερα για την Αμυνα – Μπορεί να σηκώσει κεφάλι στις ΗΠΑ
- Οι έξι «μάχες» του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Eurobank Equities on Metlen: Resilient Profitability, Target Price of 56.20€
- Τα…. έβαλε με τον Μπόλντγουιν η σύντροφος του Ναν: «Σε σιχαίνομαι, μικρέ άντρα!» (pic)
- Τα πυρηνικά όπλα επιστρέφουν – Και έρχονται με «διάθεση εκδίκησης», μετά τη λήξη της συμφωνίας START
- «Μια ερωτική επιστολή προς όλους τους καλούς άντρες που γνωρίζω» – Η πρώτη ρομαντική κωμωδία του Αφγανιστάν




