Κατάληψη στα Επείγοντα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με βασικά αιτήματα να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος υγείας και να μην γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ», όπως αναφέρουν. Σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι θα κάνουν συμβολική κατάληψη στα Τμήματα Επειγόντων και θα επιτρέπουν στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση.
Φυντανίδου Έλενα
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με βασικά αιτήματα να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος υγείας και να μην γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ», όπως αναφέρουν.
Σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι θα κάνουν συμβολική κατάληψη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και θα επιτρέπουν στους πολίτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες των Νοσοκομείων.
Εικοσιτετράωρη απεργία θα κάνουν στις 30 Μαρτίου οι γιατροί των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά και την επομένη οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων της περιφέρειας.
Στις 31 Μαρτίου οι συνάδελφοί τους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αθήνας και του Πειραιά θα κάνουν πεντάωρη στάση εργασίας (10 πμ – 3 μμ). Την ίδια μέρα, στις 11 πμ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Η πλούσια Αρκτική μήλον της έριδος για ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]

