Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν από σειρά αεροπορικών επιδρομών του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Παλαιστίνιοι γιατροί υποστήριξαν ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται πολλά παιδιά.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και 13 τραυματίες και πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο σπίτι ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με το BBC, υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον εννέα εκρήξεις στην πόλη της Γάζας, καθώς σε περιοχές τόσο στα βόρεια όσο και στα νότια.

Ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου μετέδωσε ότι οι επιδρομές στόχευαν εγκαταστάσεις που ανήκουν στη Χαμάς. Πολλά από τα κτήρια αυτά εκκενώθηκαν, πριν την έναρξη των βομβαρδισμών.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για 19 τραυματίες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Το περασμένο Σάββατο, Παλαιστίνιοι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση με όλμους στο νότιο Ισραήλ, επίθεση που χαρακτηρίστηκε ως η ισχυρότερη των τελευταίων δύο ετών.

* Σε άλλο περιστατικό, παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι οι πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την ώρα που έπαιζαν ποδόσφαιρο στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας όταν ισραηλινό τεθωρακισμένο έβαλε κατά γειτονικού σπιτιού. Τέσσερις σκοτώθηκαν αμέσως από θραύσματα και ο πέμπτος υπέκυψε
αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν και μερικοί από τους 23 τραυματίες. Πάντως, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού από το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι ο στρατός της χώρας του δεν έκανε σήμερα καμία επίθεση με τεθωρακισμένα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ