Σπανάκι σουφλέ
Σπανάκι σουφλέ (μερίδες τέσσερις)
Υλικά
-700γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-11/2 κουταλιά σούπας αλεύρι
-1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 αβγό ολόκληρο και 5 ασπράδια αβγών
-4 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα σε τρίμα
-1/2 κουταλιά γλυκού άσπρο πιπέρι
-1 κουταλιά γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σε τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι, το ανακατεύετε με το αλεύρι και προσθέτετε το
γάλα. Ρίχνετε στο μείγμα το σπανάκι, το κρεμμύδι, πιπέρι και αλάτι. Χτυπάτε
τα αβγά μαρέγκα και τα ανακατεύετε με το σπανάκι. Βάζετε το μείγμα σε ταψί ή
πιρέξ, το πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο 35 λεπτά.
Τρώγεται ζεστό.
| Σύσταση μιας μερίδας | |
| Θερμίδες | 253 |
| Πρωτεΐνες | 15,6gr |
| Λίπος | 14,1gr |
| Υδατάνθρακες | 15,8gr |
| Χοληστερίνη | 74mg |
health.in.gr
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»