Ρύζι με αρακά
Ρύζι με αρακά (μερίδες έξι)
Yλικά
-500γρ. ρύζι για πιλάφι
-500γρ. καθαρισμένο αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
-300γρ. φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
-2 κουταλιές γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
-1 κοφτή κουταλιά αλάτι
-1/2 κουταλιά γλυκού άσπρο πιπέρι
-1 κουταλιά γλυκού πάπρικα
-5 σταγόνες ταμπάσκο
-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-2 κουταλιές σούπας μαλακή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί το λάδι με τη μαργαρίνη. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια
και τα μπαχαρικά και αφήνετε να σοταριστούν πέντε περίπου λεπτά. Στη συνέχεια
προσθέτετε τον αρακά και πέντε γεμάτα φλιτζάνια νερό και τα αφήνετε να βράσουν
δέκα λεπτά. Τέλος, προσθέτετε το ρύζι και το αφήνετε να βράσει 15 ακόμα λεπτά
ή τόσο ώστε να γίνει όσο μαλακό εσείς προτιμάτε.
| Σύσταση μιας μερίδας | |
| Θερμίδες | 450 |
| Πρωτεΐνες | 12,3gr |
| Λίπος | 8,0gr |
| Υδατάνθρακες | 82,3gr |
| Χοληστερίνη | 0mg |
health.in.gr
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
- Απείθαρχοι; Αλαζόνες; Τεμπέληδες; Η Γενιά Z αντιμετωπίζει ένα γνώριμο κύμα κριτικής στον χώρο εργασίας
- Εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εκδικητική συμπεριφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Ποιες μεταβιβάσεις ακίνητων βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εφορίας
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
