Τί μπορείτε να φάτε άφοβα

  • Καλά μαγειρεμένα κρέατα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα, τα οποία θα πρέπει
    να σερβίρονται ζεματιστά, διότι αν αφεθούν πολλή ώρα στην υψηλή θερμοκρασία
    του περιβάλλοντος, είναι πολύ πιθανόν να μετατραπούν σε εστία μικροβίων -γεγονός
    που, όπως φαίνεται, συμβαίνει συχνά, αφού τα τρόφιμα που αλλοιώνονται με αυτό
    τον τρόπο αποτελούν συνήθη αιτία τροφικής δηλητηρίασης, ειδικά το καλοκαίρι.
    Εξάλλου, όσο φαγητό περισσέψει, πρέπει να τοποθετείται το ταχύτερο δυνατόν
    στο ψυγείο, και όταν πρόκειται να καταναλωθεί να βράζεται, αντί απλώς να ζεσταίνεται
  • Φρεσκοβρασμένα φαγητά, όπως φασόλια, σούπες, ρύζι και ζυμαρικά, τα οποία
    θα πρέπει να σερβίρονται ζεστά
  • Ψωμί, τορτίγες και άλλα ψημένα φαγητά
  • Φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά με χοντρή φλούδα ή σκληρό περίβλημα,
    τα οποία θα πρέπει να έχετε καθαρίσει οι ίδιοι και να έχουν πλυθεί σχολαστικά.
  • Κονσερβοποιημένες τροφές

health.in.gr