«Ειλημμένη» η απόφαση της κυβέρνησης για εξομοίωση των εργασιακών σχέσεων στις τράπεζες
Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να εξομοιώσει εργασιακά, «χωρίς να θίξει τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματά τους», τους υπαλλήλους των τραπεζών στις οποίες έχει συμμετοχή το Δημόσιο με αυτές των τραπεζοϋπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, με νομοσχέδιο που θα έλθει ως τα τέλη Μαρτίου, επανέλαβε την Παρασκευή στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Κωστούλας Γεώργιος
Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να εξομοιώσει εργασιακά, «χωρίς να θίξει τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματά τους», τους υπαλλήλους των τραπεζών στις οποίες έχει συμμετοχή το Δημόσιο με αυτές των τραπεζοϋπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, με νομοσχέδιο που θα έλθει ως τα τέλη Μαρτίου, επανέλαβε την Παρασκευή στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, σχετικά με την ενδεχόμενη πώληση των συμμετοχών του Δημοσίου σε τράπεζες, όπως ορίζεται στο «Μνημόνιο Νο 4», ο κ. Σαχινίδης υπογράμμισε ότι αυτό αποτελεί ερμηνεία του βουλευτή και ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει την ανάγκη ύπαρξης ενός δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.
Σημειώνεται πως το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα, για την 4η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ, προβλέπει περικοπές στο επίδομα ισολογισμού που λαμβάνουν όλοι υπάλληλοι, καθώς και στα μπόνους που παίρνουν κυρίως τα υψηλόβαθμα στελέχη.
Το συγκεκριμένο επίδομα χορηγείται από το 1984 στους περίπου 63.000 υπαλλήλους που εργάζονται στπν κλάδο. Το ύψοςε του υπολογίζεται στα 78 εκατ. ευρώ, δηλαδή 84 ευρώ το μήνα για κάθε εργαζόμενο.
Επίσης, στο πλαίσιο του Μνημονίου, στο στόχαστρο είναι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Την Πέμπτη, το προεδρείο της ΟΤΟΕ συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, και το συνδικάτο των τραπεζοϋπαλλήλων υποστήριξε ότι «οι τραπεζίτες αμφισβητούν απροκάλυπτα τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων και με την υποστήριξη της τρόικας στην οποία παρεμβαίνουν επιδιώκουν την οριζόντια μείωση του μισθολογικού κόστους στις τράπεζες και την απελευθέρωση των απολύσεων μέσω της ισοπέδωσης των Κανονισμών Εργασίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
- Μητσοτάκης για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»
- Αποκαθίσταται ο φωτισμός στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας
- Ρένα Δούρου: Ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)



































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442