Ράλι Μεξικού 2011, 1η Ε.Δ.: Ο Petter Solberg άνοιξε την αυλαία
Ο Νορβηγός πέτυχε μπροστά σε χιλιάδες Μεξικανούς τον ταχύτερο χρόνο της Υπεριειδικής Διαδρομής που άνοιξε την αυλαία του πρώτου χωμάτινου αγώνα των νέων World Rally Cars.
O Petter Solberg συμπλήρωσε σε χρόνο 53 δευτερολέπτων τη νυχτερινή Υπερειδική Διαδρομή που άνοιξε την αυλαία του 2ου φετινού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, στο Μεξικό, και τέθηκε επικεφαλής της γενικής κατάταξης ενόψει της πρώτης πλήρους αγωνιστικής ημέρας την Παρασκευή (4/03).
Η Υπερειδική, μήκους ενός χιλιομέτρου, διεξήχθη σε ασφάλτινη επιφάνεια και μπροστά σε χιλιάδες θεατές. Ο Νορβηγός ήταν ελάχιστα ταχύτερος από τις δύο εργοστασιακές Citroen DS3 WRC των Sebastien Loeb και Sebastien Ogier και τα δύο εργοστασιακά Ford των Jari Matti Latvala και Mikko Hirvonen.
Ο Ρώσος Evgeny Novikov, που επιστρέφει στο WRC οδηγώντας για τη Stobart Ford, σημείωσε τον έβδομο χρόνο μαζί με τον ομόλογό του Matthew Wilson και πίσω από τον Federico Villagra.Ο Ken Block αντιμετώπισε ηλεκτρικό πρόβλημα στο Ford Fiesta WRC μεταξύ της ράμπας της αφετηρίας και της εκκίνησης της Υπεριειδικής.
Θυμίζουμε ότι το Ράλι Μεξικού δεν περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό των αγώνων που θα εκκινήσει φέτος ο Kimi Raikkonen.
Λίγες ώρες πριν τη νίκη του στην Υπερειδική, ο Petter Solberg είχε σπάσει την ανάρτηση της DS3 WRC στο shakedown, θέλοντας να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα δοκιμών με το νέο αυτοκίνητο στη χωμάτινη επιφάνεια.
ΡΑΛΙ ΜΕΞΙΚΟΥ 2011
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
(Μετά την 1η Υπερειδική)
1. P. Solberg (Solberg Citroen) 53.2
2. Loeb (Citroen) +0.2
3. Ogier (Citroen) +0.5
4. Latvala (Ford) +1.2
5. Hirvonen (Ford) +1.6
6. Villagra (Munchi’s Ford) +2.3
7. Wilson (Stobart Ford) +2.7
8. Novikov (Stobart Ford) +2.7
9. Ostberg (Stobart Ford) +2.8
10. Al Attiyah (Barwa Ford) +3.5
auto.in.gr
- Μαρία Λαδά: «Να μην περιοριστεί η μνήμη της σε λόγια θλίψης» – Ένωση ΑμεΑ για το δυστύχημα
- Πώς θα λυθεί το κυκλοφοριακό στον Κηφισό – Οι προτάσεις του καθηγητή Ματσούκη
- Στις 12:00 η μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη – Κλείνουν έξι σταθμοί του μετρό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/2): Πού θα δείτε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και την ευρωπαϊκή δράση
- Βολιβία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους που μετέφερε χαρτονομίσματα
- Νέες ταινίες: Μέσα στο μυαλό του Πάολο Σορεντίνο