
Παράταση έως τον Ιούνιο για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων
Οδηγία με την οποία διευκρινίζεται ότι οι υπάλληλοι των πολεοδομικών γραφείων πρέπει να συνεχίσουν να δέχονται φακέλους για την «τακτοποίηση» ημιυπαιθρίων έστειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε όλες τις Πολεοδομίες της χώρας. Πλέον η νέα προθεσμία θα είναι μέχρι τον Ιούνιο, ενώ προσεχώς θα έρθει στη Βουλή και η σχετική τροπολογία.
Τράτσα Μάχη
Οδηγία με την οποία διευκρινίζεται ότι οι υπάλληλοι των πολεοδομικών γραφείων πρέπει να συνεχίσουν να δέχονται φακέλους για την «τακτοποίηση» ημιυπαιθρίων έστειλε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε όλες τις Πολεοδομίες της χώρας.
Επισήμως, η σχετική προθεσμία έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο, όπως είχε δηλώσει προ ημερών η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, δίδεται νέα παράταση τεσσάρων μηνών.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να περάσει σχετική τροπολογία με την οποία θα ρυθμίζεται και τυπικά το θέμα.
Έως σήμερα στις Πολεοδομίες έχουν κατατεθεί περίπου 560.000 φάκελοι οι οποίοι υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν σε 800.000 χώρους που άλλαξαν χρήση.
Τα πρόστιμα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΥΠΕΚΑ, θα αποφέρουν έσοδα περίπου 709 εκατομμυρίων ευρώ έως και το 2012.
Τις υψηλότερες εισπράξεις είχαν τα πολεοδομικά γραφεία των Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ευβοίας, Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεξικό: Οι εκπαιδευτικοί απειλούν με ογκώδη διαδήλωση την ημέρα έναρξης του Μουντιάλ
- Νιγηρία: Φονικές επιθέσεις σε σχολεία και απαγωγές δεκάδων μαθητών στον βορρά και τον νότο
- Κούβα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
- Λίβανος: Ζητά εγγυήσεις η Βηρυτός από τις ΗΠΑ για να εδραιωθεί η εκεχειρία – Επίθεση Σαλάμ στη Χεζμπολάχ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Οι ομάδες, τα πρόσωπα, το σύνδρομο
- Δύο ιταλικά ναρκαλιευτικά απέπλευσαν από τη Σικελία για να συμβάλουν στον καθαρισμό των Στενών του Ορμούζ