Επιστολή Γερουλάνου στους ανθρώπους του θεάτρου για τις επιχορηγήσεις
Με προσωπική του επιστολή προς τους ανθρώπους του θεάτρου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ζήτησε από τους «άμεσα ενδιαφερόμενους για το θέμα των επιχορηγήσεων» να λάβουν μέρος στην δημόσια διαβούλευση για τις θεατρικές επιχορηγήσεις που αρχίζει στις 26 Φεβρουαρίου.
Στελλάκη Αγγελική
Με προσωπική του επιστολή προς τους ανθρώπους του θεάτρου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ζήτησε από τους «άμεσα ενδιαφερόμενους για το θέμα των επιχορηγήσεων» να λάβουν μέρος στην δημόσια διαβούλευση για τις θεατρικές επιχορηγήσεις που αρχίζει στις 26 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Γερουλάνου: «ο θεσμός των επιχορηγήσεων του ελεύθερου θεάτρου στήριξε μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών και ανέδειξε πολλούς από αυτούς που το κοινό αλλά και η ίδια η θεατρική κοινότητα αναγνωρίζει σήμερα ως διακεκριμένους εκπροσώπους της.
» Ωστόσο, όλοι μας γνωρίζουμε πως τα τελευταία χρόνια ο θεσμός αυτός δεν εξυπηρετούσε πια κάποια συγκεκριμένη, στοχευμένη πολιτική. Συχνά μάλιστα, υπερίσχυαν κριτήρια μικροπολιτικά ή προσωπικών γνωριμιών.»
Ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρει στην επιστολή ότι το αίτημα των ανθρώπων του χώρου για μια συνολική και αποτελεσματική παρέμβαση της Πολιτείας, «είναι επιτακτικό.»
«Είναι αναγκαίο να δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα του χώρου αλλά και νέα, που προέκυψαν από τη βαθιά οικονομική κρίση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια ο τόπος μας.»
Το νέο προτεινόμενο πλαίσιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τις θεατρικές επιχορηγήσεις τίθεται σε δημόσια διαβούλευση από τις 26 Φεβρουαρίου.
Το κείμενο θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ανοιχτής Διακυβέρνησης και η διαβούλευση θα διαρκέσει ώς τις 15 Μαρτίου. Πρόκειται για τις προτάσεις στις οποίες κατέληξε η ομάδα εργασίας για το θέατρο, η οποία συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της λειτουργίας του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων (αποτελείται από τους Θωμά Μοσχόπουλο, σκηνοθέτη, Ματίνα Καλτάκη, κριτικό θεάτρου, και Δήμητρα Κονδυλάκη, δραματολόγο).
Η ομάδα είχε σειρά συσκέψεων και διαβούλευσης με στόχο την ανάγκη στήριξης των νέων καλλιτεχνών, την αναζήτηση μορφών εναλλακτικής επιχορήγησης, ενίσχυσης του ελληνικού έργου, εξωστρέφειας της ελληνικής δημιουργίας, αλλά και κινητικότητας των καλλιτεχνών εκτός κέντρου προς όλες τις περιφέρειες.
Παράλληλα, στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνουν οι επιχορηγούμενοι θίασοι, εκφράζοντας την «ανησυχία» τους «μήπως χαθεί η φετινή επιχορήγηση.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιώργος Μυλωνάκης: Διασωληνωμένος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»
- Χαϊδάρι: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για τη 13χρονη μαθήτρια – Τι έδειξε η αξονική τομογραφία
- «Διπλό» στο Σαν Αντόνιο οι Μπλέιζερς, αγωνία για Γουεμπανιάμα (103-106) – Μπρέικ των Σίξερς και 2-0 οι Λέικερς
- Παγκόσμιος κίνδυνος πείνας από το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ – Η απειλή μιας νέας επισιτιστικής κρίσης
- «MAGA Εκκλησία» – Ο Τραμπ, ο Πάπας και το δόγμα του «δίκαιου πολέμου»
- Η ιστορία του Yellow Book – Το περιοδικό του 19ου αιώνα που ανέδειξε τις γυναίκες συγγραφείς
- Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]
- Σίγουρος ο Βενγκέρ: «Η Άρσεναλ θα πάρει το πρωτάθλημα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)




































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442