Ferrari
Ένα διαφορετικό και δίχως καμία αμφιβολία μοναδικό τετράτροχο παρουσιάζει η Ferrari στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Ο λόγος για την πρώτη τετρακίνητη πρόταση στην ιστορία της ιταλικής φίρμας, η οποία αναμένεται να αντικαταστήσει τη μέχρι σήμερα γνωστή 612 Scaglietti. Και αυτό γιατί πέρα από το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, που μεταφέρει το 53% της παραγόμενης […]
Ένα διαφορετικό και δίχως καμία αμφιβολία μοναδικό τετράτροχο παρουσιάζει η Ferrari στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.
Ο λόγος για την πρώτη τετρακίνητη πρόταση στην ιστορία της ιταλικής φίρμας, η οποία αναμένεται να αντικαταστήσει τη μέχρι σήμερα γνωστή 612 Scaglietti.
Και αυτό γιατί πέρα από το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, που μεταφέρει το 53% της παραγόμενης ροπής στους πίσω τροχούς και θα ζυγίζει 50% λιγότερο από ένα αντίστοιχων προδιαγραφών σύστημα μετάδοσης, η πρωτότυπη FF διαθέτει τέσσερις κανονικές θέσεις στο εσωτερικό της.
Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του αμαξώματός της, βέβαια, εξασφαλίζει ένα ακόμη χωροταξικό προτέρημα, καθώς ο όγκος του χώρου αποσκευών ξεκινά από τα 450 λίτρα και μπορεί να φτάσει με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων στα 800.
Θυμίζοντας, λοιπόν, περισσότερο ένα liftback πάρα ένα πραγματικό supercar η FF (Four seats-Four wheel drive), εξοπλίζεται με έναν πανίσχυρο V12 κινητήρα 6.262 κ.εκ., η απόδοση του οποίου φτάνει τους 660 ίππους και τα 683 Nm ροπής.
Χάρη στους παραπάνω αριθμούς και την εντυπωσιακή αναλογία κιλών/ίππο (2,7 κιλά), η τετρακίνητη Ferrari έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και να αγγίζει την τελική ταχύτητα των 335 χλμ./ώρα.
Ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ιταλικού supercar ξεχωρίζει το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη προδιαγραφών F1, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση και τα φρένα κεραμικής σύνθεσης της Brembo.
auto.in.gr
- Το «ντόμινο» που μπορεί να φέρει στη Euroleague ο ΛεΝτέι – Οι περιπτώσεις των Πίτερς, Μπλόσομγκεϊμ και Χορντ
- Λέκκας για σεισμό στα Ιωάννινα: «Οι δονήσεις θα συνεχιστούν αλλά δεν ανησυχούμε»
- Η Μέριλ Στριπ δεν εμπνεύστηκε από την Άννα Γουίντουρ για τον ρόλο της Μιράντα Πρίστλεϊ αλλά από 2 άνδρες
- Πάσχα στην πόλη; 3+1 σημεία για να στηθεί η απόλυτη ηλιόλουστη γιορτή!
- «Ροντέο» το Μονακό – Ντιζόν: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ παικτών – Αιμορραγούσε ο Λοσέρ (vid)
- Συνελήφθη 14χρονος για ληστείες σε μίνι μάρκετ και βενζινάδικα – Βίντεο ντοκουμέντο
