Αποφασισμένη να συνεχιστεί η κατασκευή ΧΥΤA στην Κερατέα η κυβέρνηση
Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση στο θέμα της κατασκευής XYTA στην Κερατέα, καθώς σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο αποφασίστηκε να συνεχιστεί το έργο που προκαλεί την έντονη αντίδραση μεγάλου μέρους των κατοίκων της περιοχής, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς επεισόδια με την ΕΛ.ΑΣ.
Μαργαρίτη Κυριακή
Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση στο θέμα της κατασκευής XYTA στην Κερατέα, καθώς σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο αποφασίστηκε να συνεχιστεί το έργο που προκαλεί την έντονη αντίδραση μεγάλου μέρους των κατοίκων της περιοχής, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς επεισόδια με την ΕΛ.ΑΣ.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση-όπως είπε-400 αστυνομικοί φρουρούν δύο μηχανήματα το τελευταίο δίμηνο και ζήτησε από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών να επισπεύσουν τις διαδικασίες με την έναρξη του έργου, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
«Όταν υπάρχει αδράνεια δημιουργείται ένα συγκρουσιακό κλίμα. Ανησυχώ για το σκηνικό που διαμορφώνεται» φέρεται να είπε ο υπουργός στη διάρκεια της σύσκεψης. Πάντως και ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησε να παραμείνει η αστυνομία στην περιοχή κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου, το οποίο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.
Ο γενικός γραµµατέας Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, είπε ότι και οι αρχαιολογικές εκθέσεις έχουν ολοκληρωθεί και οι τοπογραφικές εργασίες έχουν τελειώσει εξηγώντας ότι οι πολεοδοµικές µελέτες θα αρχίσουν στη δεύτερη φάση του έργου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
