Πολύνεκρη επίθεση ομάδας ενόπλων σε τράπεζα στο Αφγανιστάν
Δεκαοχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης και κατάληψης από ενόπλους σε τράπεζα του Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν, αναφέρουν οι Αρχές.
Δεκαοχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης και κατάληψης από ενόπλους σε τράπεζα του Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν, αναφέρουν οι Αρχές.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, επτά άτομα έλαβαν μέρος στην επίθεση κατά του τοπικού υποκαταστήματος της Kabul Bank, της κυριότερης ιδιωτικής τράπεζας της χώρας, η οποία πληρώνει τους μισθούς ενός μέρους των υπαλλήλων, ανάμεσα τους αστυνομικοί και στρατιωτικοί.
Οι ένοπλοι που ήταν ντυμένοι σαν συνοριακοί φρουροί μπήκαν την ώρα πληρωμής των μισθών. Τρεις από αυτούς ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά που εξερράγησαν μέσα στο κτίριο.
Οι επιτιθέμενοι οχυρώθηκαν στην τράπεζα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία για αρκετές ώρες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.
Τα περισσότερα θύματα ήταν πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κρήτη: Έσπασε ρεκόρ στο αλκοτέστ – Ήταν «τύφλα» στο μεθύσι και έπεσε πάνω σε περιπολικό
- Κριτική σε Αταμάν: «Σε ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ δεν νομίζω ότι θα έκανε κάτι…»
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
