
Απόφαση της κυβέρνησης η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ξεκαθαρίζει ο Γ.Πεταλωτής
Στο θέμα της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων σε συγκεκριμένα ζητήματα επανέφερε ο Γιώργος Πεταλωτής, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι κυβερνητική απόφαση η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο ίδιος έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι διακινεί σενάρια για να περιχαρακώσει τα στελέχη της.
Στο θέμα της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων σε συγκεκριμένα ζητήματα επανέφερε ο Γιώργος Πεταλωτής, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι κυβερνητική απόφαση η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
«Τα 50 δισ. ευρώ είναι δική μας απόφαση να τα βάλουμε ως στόχο. Έναν στόχο ο οποίος είναι ενδεικτικός» εξήγησε.
«Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι ναι μεν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο λήγουν το 2013, αλλά δεν λήγει η εθνική προσπάθεια ανάταξης των δυνάμεων της χώρας» συνέχισε, για να συμπληρώσει ότι η «ιστορία γράφεται από τους παρόντες, ποτέ από τους απόντες, τους ευθυνόφοβους και τους κρυμμένους».
Σχετικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, λέγοντας ότι τα σενάρια αυτά τα διακινεί η ΝΔ, για να περιχαρακώσει τα στελέχη της, τους βουλευτές της και τον κόσμο.
«Αυτός ο ανεύθυνος και εύκολος λόγος είναι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών» τόνισε.
Ερωτηθείς κατά πόσον η κυβέρνηση εκτιμά ότι η ΝΔ θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι «εμείς την πρόσκληση την απευθύνουμε γιατί την πιστεύουμε στην ουσία».
Συμπλήρωσε ότι η πρόσκληση δεν γίνεται για προσχηματικούς λόγους, αλλά διότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι η χώρα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει εθνικούς στόχους «και για αυτό βάζουμε ένα πρόγραμμα έως το 2015 για το οποίο θα πρέπει όλοι να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να συνεννοηθούμε πώς θα πορευτούμε μετά το 2013».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, τέλος, ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης να θέσει ως «ενδεικτικό» και «ρεαλιστικό» στόχο την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιαπωνία: Φοβάται την έλλειψη νάφθας – Τι είναι και γιατί ανησυχούν οι άνθρωποι;
- ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο για αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα
- Τούρκογλου: «Tην τελευταία 8ετία, το τρόπαιο της Euroleague έχει έρθει 4 φορές στην Τουρκία»
- Γουίλεμ Νταφόε: Στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας που πρωταγωνιστεί
- Βορίζια: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος – Έκοψαν 134 ελιές αγρότη που αρνήθηκε να παραδώσει το χωράφι του
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Α’)
- O Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό στον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442