Ο Δήμος Αμαρουσίου «υποδέχεται» τις προτάσεις των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών για την οικολογική μετακίνηση στο Μαρούσι.
Με το σύνθημα « Οι μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών καταθέτουν τις προτάσεις τους για την οικολογική μετακίνηση στο Μαρούσι, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την ελευθερία μετακίνησης των πολιτών.
Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο, όπου οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα αποτέλεσμα της μελέτης τους για τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς στην πόλη και παράλληλα τις συνέπειες και τα προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία της, η αλόγιστη χρήση του ΙΧ. Παράλληλα, οι μαθητές θα απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα θέσουν οι πολίτες.
Οι προτάσεις των μαθητών είναι το αποτέλεσμα μελέτης που διενήργησαν από το Νοέμβριο 2010 έως τον Ιανουάριο 2011 για τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη, στο πλαίσιο της εκστρατείας ECOMOBILITY που διοργανώνει το ECOCITY για όγδοη συνεχόμενη χρονιά με τη συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων.
Στην εκστρατεία ECOMOBILITY συμμετέχουν ομάδες μαθητών από είκοσι έξι πόλεις της χώρας. Η ομάδα με την καλύτερη εργασία θα συμμετέχει στην αποστολή του ECOCITY στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο. Οι τέσσερις πιο δημιουργικές εργασίες θα φιλοξενηθούν στη Περιβαλλοντική Κατασκήνωση ECOCAMP.
in.gr
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Σιγά μη φοβηθώ!..»
- Στο… εδώλιο η Google με αντιμονοπωλιακή αγωγή
- Μελάνια Τραμπ: Οργανώνει ιδιωτική προβολή στον Λευκό Οίκο για ντοκιμαντέρ με τη ζωή της
- Νταβός: Η επιστροφή σε έναν κόσμο που αλλάζει – Απολογισμός του Politico
- Η μητέρα της 16χρονης Λόρα «σπάει» τη σιωπή της – «Είσαι η ζωή μας, δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά»
- Mercosur: Η ηγεσία της ΕΕ πιέζει για την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο

