WRC – Ράλι Σουηδίας 2011, 4η Ε.Δ.: Έκπληξη με τον Mads Ostberg
Ο Νορβηγός, με το Ford Fiesta WRC της ομάδας Stobart, εκμεταλλεύτηκε την ευνοϊκή θέση εκκίνησής του στο παχύ χιόνι της σκανδιναβικής χώρας και ηγείται με σημαντική διαφορά από τον Mikko Hirvonen. Έχασε σχεδόν δύο λεπτά, εκκινώντας πρώτος, ο Sebastien Loeb!
Ο Mads Ostberg, «ημι-εργοστασιακός» οδηγός της Stobart Ford, απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στο Ράλι Σουηδίας μετά το πρωινό loop των Ειδικών Διαδρομών της πρώτης ημέρας σκανδιναβικού αγώνα, ο οποίος άνοιξε την αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2011.
Ο Νορβηγός οδηγός έχει ήδη αποκτήσει διαφορά 25 δευτερολέπτων από τον Mikko Hirvonen με το εργοστασιακό Fiesta WRC και περίπου 45 δευτ. από τον Petter Solberg με την πρώτη από τις νέες Citroen DS3 WRC. Την ίδια στιγμή, οι Sebastien Ogier και Sebastien Loeb έχουν χάσει ήδη πάνω από enάμισι λεπτό και βρίσκονται στο τέλος της πρώτης δεκάδας!
Βασική αιτία για όλα τα παραπάνω –χωρίς να μειώνεται το επίτευγμα του Mads Ostberg- είναι το παχύ χιόνι που πέφτει στη Σουηδία και δεν βοηθάει όσους οδηγούς εκκινούν νωρίς. Ειδικά τον S. Loeb, που εκκινώντας πρώτος λέει ότι είναι αδύνατο να οδηγήσει στο απάτητο χιόνι, ότι δεν έχει καθόλου πρόσφυση.
Μακριά από τη μάχη της κορυφής βρέθηκε ο Jari Matti Latvala, εξαιτίας ενός τετ-α-κε, ενώ δύο ακόμη εκπλήξεις του αγώνα είναι οι Patrik Sandell και Eyvind Brynildsen, που αγωνίζονται με αυτοκίνητο (Skoda Fabia) της κατηγορίας Super 2000.
Στις κορυφαίες θέσεις θα βρισκόταν και ο ιδιώτης Per Gunnar Andersson, αν δεν είχε μια έξοδο και ένα κλατάρισμα – ενώ ο Kimi Raikkonen πέτυχε τον έκτο χρόνο σε μία Ειδική αλλά αργότερα έπεσε στην 11η θέση εξαιτίας προσωρινής εξόδου.
WRC – ΡΑΛΙ ΣΟΥΗΔΙΑΣ 2011
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
(Μετά την 4η Ειδική Διαδρομή)
1. Ostberg (Stobart Ford) 40:10.8
2. Hirvonen (Ford) +24.8
3. P. Solberg (Solberg Citroen) +45.6
4. Latvala (Ford) +1:19.8
5. Sandell (Skoda Fabia S2000) +1:20.0
6. H. Solberg (Stobart Ford) +1:21.4
7. Brynildsen (Skoda Fabia S2000) +1:27.1
8. Ogier (Citroen) +1:35.0s
9. Loeb (Citroen) +1:46.7
10. Prokop (Ford Fiesta S2000) +2:06.3
auto.in.gr
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις