Σε «κρίσιμη φάση» το Κυπριακό δηλώνει από την Αθήνα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ
Οι συνομιλίες για το Κυπριακό βρίσκονται σε μια «κρίσιμη φάση», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα. Την ερχόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μεταβαίνει σε Λευκωσία και Ν.Υόρκη.
Οι συνομιλίες για το Κυπριακό βρίσκονται σε μια «κρίσιμη φάση», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.
Την ερχόμενη εβδομάδα ο Έλληνας υπουργός μεταβαίνει σε Λευκωσία και Ν.Υόρκη.
Εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Δρούτσα, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ αναφέρθηκε στην «προσήλωση» της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς, μετά και τη χτεσινή συνάντηση των Χριστόφια και Ερογλου, να συνεχίσουν τη διαδικασία του διαλόγου και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς.
Χαρακτήρισε «εξαιρετικά εποικοδομητικό» το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης στην όλη προσπάθεια.
Αναφερόμενος στις δυσκολίες του ζητήματος, μίλησε για σημαντικές διαφωνίες σε ορισμένες πτυχές, αλλά και ορισμένες διαφωνίες που γεφυρώνονται, ενώ θεώρησε επιβοηθητική την καλή προσωπική σχέση των δύο Κύπριων πολιτικών.
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων, οι οποίες έχουν προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της τουρκοκυπριακής κοινότητας με την κυβέρνηση Ερντογάν.
«Μιλάμε για μια κατάσταση που δεν είναι βιώσιμη, προϊόν μιας στρατιωτικής εισβολής, μιας συνεχιζόμενης κατοχής. Η Τουρκία θα πρέπει να αφήσει επιτέλους την Κύπρο να αναπνεύσει.
» Να μπορέσει η τουρκοκυπριακή πλευρά να συμμετάσχει με εποικοδομητικό πνεύμα στις διαπραγμετεύσεις, προκειμένου ολόκληρος ο κυπριακός λαός να απολαύσει τα οφέλη της συμμετοχής του στην ΕΕ, να μπορέσει να πιάσει το ευρωπαϊκό του όνειρο.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης και αγροτών – Σκληρή καταστολή ενάντια στο πανελλαδικό άπλωμα των μπλόκων
- Επεισόδια στην Κρήτη: Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο – Δικογραφία για τουλάχιστον 10 άτομα στα Χανιά
- Οι Σπερς στο σταυροδρόμι: πρέπει να τα παίξουν όλα για τον Αντετοκούνμπο;
- Ρεκόρ πτωχεύσεων δεκαετίας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στη Γερμανία
- Ο Ίθαν Χοκ αναπολεί τη συνεργασία του με τον σπουδαίο Ρόμπιν Γουίλιαμς: «Το ταλέντο έρχεται με ένα κόστος»
- Σαμαράς: Το σίγουρο είναι πως αυτοί που βρίσκονται στα μπλόκα δεν κερδίζουνε κάθε τόσο το Τζόκερ

